ivan píše:
Hasha, ale potom tomu nechápem, ty tam éčko máš a predsa ti na Stk vyhodnotil, že sú príliš hlučné. Ako na to prišiel, meral hluk? Keď majú éčko, tak si ho mal poslať do ..., nie? Dolu ťa citujem. Je teda problém, ak by policajti merali hluk a bol by vyšší než maximálny hluk uvedený na štítku (čo je samozrejme hluk originál výfuku)? Trochu sa v tom rýpem, ale potrebujem mať jasno, keď mi budú chcieť pomôcť a ochrániť ma.
0.2.2.1.5 = údaje na štítku neodpovídají skutečnosti = hluk je větší než uvedeno
Tak během prohlídky byla pouze diskuze na téma homologace výfuků, co to znamená, atd.... Hluk neměřil, není (a ještě pár let nebude) jak. To že mi to vůbec napíše do závad jsem do poslední chvíle netušil...až když jsem dostal protokol, tak koukám jako puk. Prostě kokot, dál už jsem to nechtěl řešit, technickou mám.
Na druhou stranu 0.2.2.1.5 opravdu jenom tvrdí, že údaje na štítku neodpovídají skutečnosti. Jenže nikdo už nebude vědět co z toho štítku neodpovídá. Tu analogii s hlukem jsem si domyslel já....logicky kvůli těm laďákům, když se mu tak nelíbili.
Jinak máš pravdu...dokud nezačnou měřit hluk, tak je si musí vystačit s Ečkem (viz můj příspěvek někde výše).
A ještě dodám...týden na to jsem tam přijel s Hondou a dostal jsem toho samého týpka. Poučen z předchozí STK se Sůzou jsem na Hondě už měl nahozen originál výfuk. Prohlídka v pohodě, skoro na nic se neptal, všechno v pořádku....dostanu protokol a tam lehká závada "koroze rámu, která nemá vliv na funci vozidla" - ano mám rezatou pružinu na centrálu...ale to je asi tak všechno.
Přijde mi, že prostě tam chce vždycky něco napsat....a pokud chce, tak si něco najde. Pak otázka jestli je to pouze pomatené individuum anebo jestli od nového roku dostali nařízení typu "pište jim tam všechny závady i píčoviny".
Za mě: Ústí nad Orlicí - STK Dekra u výjezdu na Letohrad....už nikdy.