Zdarec borci(borky) ,
poprosil bych Vás o radu či nápad , co by se dalo dělat s mým svéčkem, protože já a i můj servisák jsme tak nějak trochu v koncích........
Motorka SV650S ,2004 , 42tis/km , v krásném stavu od prvního majitele celých 13let ,servisy poctivě dle manuálu....
Problém : Motka nastartovala na ,,brnk´´ zvýšila si otáčky jak by měla na automatický sytič , chod i za studena jak hodinky , ale po chvíli při přidání plynu nad volnoběh motka skapala ...mírné prohřátí motoru na cca 40-50°C na vodě , opětovné nastartování v pohodě jen při opětovném vyzkoušení se to opakovalo ,že na zvýšení otáček plynem na neutrál skapávala... Posléze nechaná jet na volnoběh na stojanu , aby se prohřála , ale i tak po nějaké době skapávala, po následném protůrování a různým zahřívání , chcípa nechcípá a cca 25-30min se problém najednou vytratil a motka fungovala normálně při vyjížďce a jela pěkně i po následném zdechnutí a cca 3-4 hodiny klidu motoru , proběhlo nastartování a další jízda bez sebemenšího problému...........
V listopadu dána do servisu mého léty prověřeného servisáka se kterým jsem nikdy neměl žádný problém a práce špičková , ne jak v mnohých originál servisech , kdy určitý úkon zaúčtován a neproveden či částečně... Servis kompletně nafocen a i videa.... A následné zkušební jízdy...
Byl udělán servis za cca 15tis .... Zjištěno vadné čidlo stojánku - vyměněno , zjištěno nestálé/nestabilní ,kolísavé dobíjení , po proměření celé dobíjecí soustavy vyměněn regulátor dobíjení - problém vyřešen dobíjení krásné stabilní hodnoty , baterka nová měněná na podzim... dále pak udělány svíčky Denso i velký servis - seřízené ventily, seřízení ,vyčištění vstřik. klapek, nádrže, pal. filtru, nastavení TPS, kontrola a doplnění chladící soustavy, zjištěny špatné lanovody - vyměněny. Dále pak byla proměřena snad skoro celá elektro instalace Osciloscopem, plus diagnostika Texa - motka nevykazovala ani jednu chybu ani v jednou servisním manuálu ani v tom uživatelském, prostříkané ,očištěné snad všechny kontakty elektrospoje......celkově cca 20hod práce.
Motorku jsem si vyzvedl po avízu , kdy byla mechanikem provedena testovací jízda cca 27 km vrůzných režimech jízdy a bylo vše v pořádku .
Po mém nasednutí mi po jízdě cca 4 km městem v už zahřátém stavu cca 90°C konstantní rychlostí okolo 3tis.ot. na tuším že dvojku skapala , jak když utne.. po opětovném nastartování se vše zdálo v pořádku , zařazení rychlosti taky cajk, ale při rozjíždění pod plynem zase zdechla.....

pak další nastartování jsem zkusil protočení motoru na neutrál a taky zdechla .... další pokusy byly s drobnou přestávkou a to snahou se rozjet a asi na cca 7mý pokus před kterým následovala trochu delší pauza cca 4-5 min už motka jela krásně bez problému cca dalších 30 km bez problému , jak hodinky , plus po servisu jela lépe, klidněji, přesněji je to poznat ....
Za pár dní motka nastartovaná v garáži na zadním stojanu nastartování na ,,brnk´´ a vše další taky bez problému a jak má ... Volnoběžné otáčky nastavené na cca 1200 , Následně simulovaná jízda jako v reálu se zařazenými rychlostmi a pod různýma otáčkami a taky vše cajk , pak nechaná na volnoběh a taky v pořádku až po nějakých 25-30 min a teplotě okolo 90-95°C pod plynem skapala a bez nějaké chybové hlášky na přístrojovce, pak nechána jet na stojanu na volnoběh a po dalších 10min skapala na volnoběh zase zničeho nic a bez chybové hlášky na přístrojovce ( okolní teplota cca 1°C ) opětovně nastartovaná bez problémů a to asi 3 krát a na po 4té už motka jela zase bez problémů jela jak hodinky a jak měla už to nedělala...
Bylo mu to dáno jako reklamace a on se k tomu staví ...ale zatim ji mám v garáži , že to ještě párkrát zkusím a třeba líp specifikuji....
Mechanik sice říkal ještě nějaká čidla na kontrolu či zkusit vyměnit z jiné motky , ale vše má proměřené i na zkratovací proud - v elektronice nejsu kovaný proto omluvte nějaké případné chybičky....
Jsem celkem v koncích a mechoš taky překvapený ........ Motku jsem koupil v létě najel na ní 1500km a vše bez problému , začalo se tomu dít na konci září .....
Budu rád za každý tip či radu co by to mohlo být za zapeklitost , i když si myslím , že to bude nějaká chujovina nejspíše .
Díky a ať vám to jezdí aj v nové sezóně !