zdarec .... cili od zacatku .... kolik to ma nalitano? Muzou byt vymackane drazky od lamel ve spojkovym kosi ==> pak spojka zabira neplynule, pac lamely se k sobe "nesesedaj" rovnomerne, ale jaksi k sobe "priskakujou" .... oprava celkem jednoducha - staci vyndat spojku, a pilnikem ty drazky srovnat ... lamely pak budou mit vetsi vuli, nicmene ne nijak extreme a vetsinou to pomuze...
a k tomu razeni bez spojky .... jak tu uz bylo receno - synchrony v motorkovy prevodovce fakt nenajdes, pracuje podobne jako sekvencni prevodovka u zavodaku...
PopiSV> quick shifter ti pouze vypne vstriky, cili ti motor jakoby vynecha a v tom odlehceni ti tam ten kvalt spadne ... cili ten samej efekt, jako kdyz si uberes plyn a v tom ubrani zaradis (pouze nahoru), dolu jde radit taky bez spojky, ale je to min prijemny
ja kolikrat v terenu nestiham mackat spojku cili to tam rvu bez spojky ... pristi tyden vam sem hodim kolecka z moji prevodovky ... tenhle vikend jsem 4x pulil motor, pac jsem menil 3kovy a 5tkovy kolo ... a nechtelo mi to porad radit ... pac mam kapanek nabouranej blok motoru a zdeformovany sedlo radici kulisy

musim to projet vystruznikem a pristi vykend budeme vrcet ... snad

a v podstate po mem nesetrnem zachazeni ty ozuby, ktery zapadaji do dalsich kol, tak byly skoro v poradku, jen jeden byl lehce odlomenej

, kola v prevodovce spis trpej "pittingem" (neplest s petingem - to je neco jinyho

) ... cili vydrolovanim boku zubu ...