|
Právě je stř 02. črc 2025 9:30:32
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Zobrazit nepřečtené příspěvky
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
SveSve
|
Napsal: pon 14. zář 2009 19:15:34 |
|
 |
záklaďák |
Registrován: úte 20. lis 2007 20:05:07 Příspěvky: 32 Bydliště: Kousek od Havlíčkova Brodu
|
Zdravim, mam funglovku SV 650s, rok vyroby 08, ale mam ho asi mesic a najeto asi 400km, ted se mi stalo, ze kdyz podrazuju, tak se mi sami nevracej kvalty dokud nepustim spojku asi o pul centimetru zpet. Presneji kdyz zastavim u baraku a mam tam treba 4ku a potrebuju se promlatit kvaltama na neutral, tak zmacknu spojku, podradim nohou na trojku a zvednu nohu, ale rekl bych, ze kvalt zustane zarazenej. Kdyz chci podradit na dvojku a zmacku nohou radicku, tak ta se pohne dolu jako vzdy, ale nic se nestane, musim pustit spojku o kousek, pak zapadne kvalt a teprve pak muzu podradit na tu dvojku. Driv mi to nedelalo a nevim, jestli je vhodne vzdycky poustet spojku, jestli to vyhovuje prevodovce. Deje se to i nahoru. Rekl bych, ze se to deje nepravidelne. Dik za kazdou radu. Milan.
_________________ Stadion -> Fichtl -> Simson -> Dandy 50 -> Yuki 125 -> SV 650S
|
|
Nahoru |
|
 |
Krtejkk
|
Napsal: úte 15. zář 2009 19:49:36 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: úte 31. bře 2009 7:12:33 Příspěvky: 42 Bydliště: Modřišice
|
a to se ti stává jen, když stojíš na místě? nebo i za jízdy? jestli sem to pochopil správně a stává se ti to na místě, tak je to normální, protože kolečka v převodovce "stojí", takže do sebe zuby většinou nezapadnou a jak pouštíš kousek páčku spojky, tak se dostane drtek do záběru, kolečka se pohnou a zařadit pak třeba jde, toť můj názor  . Jinak buď musíš s motorkou pohnout dopředu/dozadu a řadit nebo podřazovat při dojezdu, aby do sebe zoubky zapadly. jinak já teda neznam nikoho, kdo by dojel domů se zařazenou čtyřkou a před vratama na místě teprv začal podřazovat a hledat neutrál 
|
|
Nahoru |
|
 |
SveSve
|
Napsal: stř 16. zář 2009 22:27:14 |
|
 |
záklaďák |
Registrován: úte 20. lis 2007 20:05:07 Příspěvky: 32 Bydliště: Kousek od Havlíčkova Brodu
|
OK, diky za odpovedi, dost me to uklidnilo. Jinak nezastavuju na 4ku, to byl priklad, ale kdyz pak potrebuju, tak se mi to stane, ze musim pustit spojku. Jo a dela to jenom kdyz stojim na miste 
_________________ Stadion -> Fichtl -> Simson -> Dandy 50 -> Yuki 125 -> SV 650S
|
|
Nahoru |
|
 |
jaja83
|
Napsal: pon 21. zář 2009 19:27:34 |
|
 |
záklaďák |
Registrován: čtv 27. lis 2008 13:13:49 Příspěvky: 63 Bydliště: Praha 10
|
jojo, na místě, když se netočí zadní kolo, nejde řadit Jde o zvyk, mi se už celkem vždycky daří před zasatvením podřadit na 2 (nebo neutrál). Pokud musíš zastavit bez podřazení, jsou asi jedině dvě možnosti: právě vždy kousíček povolit páčku spojky, až to zacvakne, anebo chcípnout motor a nakopat to tam při popojíždění o půl metru dopředu a dozadu.
|
|
Nahoru |
|
 |
Kawa
|
Napsal: úte 22. zář 2009 8:37:14 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: stř 21. lis 2007 9:42:22 Příspěvky: 2620 Bydliště: Štatl
|
jaja83 píše: jojo, na místě, když se netočí zadní kolo, nejde řadit Jde o zvyk, mi se už celkem vždycky daří před zasatvením podřadit na 2 (nebo neutrál). Pokud musíš zastavit bez podřazení, jsou asi jedině dvě možnosti: právě vždy kousíček povolit páčku spojky, až to zacvakne, anebo chcípnout motor a nakopat to tam při popojíždění o půl metru dopředu a dozadu. zkuste to s meziplynem.... 
_________________ Jawa 350,Kawa GPZ 500S,Kawa ZZR 600,Kawa ZX-6,Suza SV 1000S K3,Suzanka SV1000S K7 + Pyčoletka K5,Suzan SV1000S K7, Aprilia RSV 1000R
|
|
Nahoru |
|
 |
jaja83
|
Napsal: úte 22. zář 2009 21:01:13 |
|
 |
záklaďák |
Registrován: čtv 27. lis 2008 13:13:49 Příspěvky: 63 Bydliště: Praha 10
|
Kawa píše: jaja83 píše: jojo, na místě, když se netočí zadní kolo, nejde řadit Jde o zvyk, mi se už celkem vždycky daří před zasatvením podřadit na 2 (nebo neutrál). Pokud musíš zastavit bez podřazení, jsou asi jedině dvě možnosti: právě vždy kousíček povolit páčku spojky, až to zacvakne, anebo chcípnout motor a nakopat to tam při popojíždění o půl metru dopředu a dozadu. zkuste to s meziplynem....  Co s meziplynem??? Rád se něco nové dozvím. To když zastavím a mám tam za 4 tak přeřadím na místě až na neutrál, když použiju meziplyn? 
|
|
Nahoru |
|
 |
SveSve
|
Napsal: pát 25. zář 2009 23:06:36 |
|
 |
záklaďák |
|
Nejde to ani s meziplynem, ale když pustím spojku o kousek, tak je to OK. No problem, jenom jsem si rikal, jestli to je v pohode. Dikes vsem.
|
|
Nahoru |
|
 |
Jimbo
|
Napsal: ned 27. zář 2009 1:09:42 |
|
 |
Moderátor |
 |
Registrován: pon 11. úno 2008 16:10:09 Příspěvky: 3868 Bydliště: Újezd u Brna
|
Chlapi no já nevím, ale vyřazovat při dojezdu je snad normální né? a když hledám neutrál a nejde to, tak pohnu s mašinou dopředu (jde to líp než dozadu) a je tam... z důvodu jak byl popsán výše do sebe nezapadnou zuby. Dokonce i při řazení "studené" jedničky pohnu lehce s mašinou dopředu a zapadne tam víc "naměko" bez mohutných doprovodných akustických jevů No a jak psal kawa o tom meziplynu, já ho na SV využíval hafec, právě na to podřazování, jde to mnohem líp, vyrovnávají se otáčky motoru a převodovky a kvalty tam jdou dolů líp...
_________________ Jawa 21 -> Jawa 50 mosquito -> Cagiva mito EV 125 -> Cagiva River F600 -> Suzuki SV 650s K2 -> Suzuki GSX-R 1000 K3 -> Honda CRF 250R K9
|
|
Nahoru |
|
 |
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|