|
Právě je pát 16. kvě 2025 0:25:40
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Zobrazit nepřečtené příspěvky
Autor |
Zpráva |
-tomas-
|
Napsal: sob 04. dub 2009 0:21:36 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: pát 14. pro 2007 19:26:30 Příspěvky: 42 Bydliště: Nový Jičín
|
zdravim, mam jeden takovy dotaz,nedavno sem měnil pneu na předku,poskladal sem to, a po prvni letošni vyjižďce se mi zdalo že něco dře, kuknul sem na předni kotouče a zda se mi že na pravem kotouči z venkovni strany se udělala nova "ryha",sice si nejsem jisty esi to tam nebylo,ale řekl bych že ne no tak hledim co by mohlo byt špatně a vidim že oska neni uplně dotahla k vidli,jak je tam ten vymezovaci valeček tak prostě kousek trči ven, a ta matka osky je asi 1 mm od vidle,tak nevim esi je problem v tom zas na druhou stranu,ono to asi nejde vic zasunout než to je,leda ty vidle od sebe nějak roztahnout,dělal sem v zimě i gufera ve vidlich,měl sem to cele rozebrane,tak nevim esi tam už ten problem nezačina popř. pak mužu hodit foto jak je to daleko ta hlava osky od vidle
_________________ Jawa 50 -> Jawa 125 Dandy -> Bandit 600 -> SV 650 S
|
|
Nahoru |
|
 |
Rosťa
|
Napsal: sob 04. dub 2009 1:40:20 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: sob 24. lis 2007 12:30:15 Příspěvky: 410 Bydliště: okr. Olomouc
|
už jsem to rozebíral na: http://www.suzukisv.cz/index.php/sv-for ... wtopic.phpCitace: jednou se mi také stalo, že po výměně přední pneu jsem namontoval kolo do vidlice a na pravé straně se musí před utažením pojištovacích šroubů, co drží středový čep kola, se musí zkontrolovat, zda je spodní uložení tlumiče posunuto po doraz na čepu. Pokud to tak není, zak desky a třmeny předních kotoučů jdou z úhlu a mohou poškodit kotouč brzdy. Koukni na pravou vidlici dole, zda je čep doražen až do vybrání na vidlici - jinak to jde z úhlu a chytá kotouč o brzdič. Když není, tak povol pojišťovací šroub a vypáč vidlici od kotouče a potom utáhni pojištovák.
_________________ SV-čko jsem miloval aje nenávratně pryč, ale V-Stromek 1000 taky není k zahození :-)
|
|
Nahoru |
|
 |
ewans
|
Napsal: sob 04. dub 2009 10:18:48 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: čtv 29. lis 2007 22:16:38 Příspěvky: 1460 Bydliště: Těšany
|
Ok problem vyresen,stacilo odtahnout pravou vidlicu trochu dal od kotouce tak aby nedrel,pak dotahnout pojistovak a osku jen lehce pritahnout tak aby nervala vidlicu z5 na kotouc
_________________ Cz 175-Suzuki GSF Bandit 400-Sv 650 02N Gsxr 1000 K5
|
|
Nahoru |
|
 |
-tomas-
|
Napsal: sob 04. dub 2009 12:28:43 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
ewans píše: Ok problem vyresen,stacilo odtahnout pravou vidlicu trochu dal od kotouce tak aby nedrel,pak dotahnout pojistovak a osku jen lehce pritahnout tak aby nervala vidlicu z5 na kotouc a jak si odtahl tu pravou vidlicu od kotouče?to mam asi stejny problem
|
|
Nahoru |
|
 |
-tomas-
|
Napsal: sob 04. dub 2009 12:34:58 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
tadyk sem to vyfotil,mezi těma černyma šipkama je kousek,ktery by se měl zatlačit dovnitř ještě...nejspiš teda  jinak asi vim co mi tam pokurvilo kotouč,jak je ta venkovni deska zatlačena moc dovnitř,tak kotouče se už dotyka nějaka packa,ta mi to frezuje http://suzukisv.cz/gallery/main.php?g2_itemId=53817
|
|
Nahoru |
|
 |
Jimbo
|
Napsal: sob 04. dub 2009 12:48:53 |
|
 |
Moderátor |
 |
Registrován: pon 11. úno 2008 16:10:09 Příspěvky: 3868 Bydliště: Újezd u Brna
|
-tomas- píše: tadyk sem to vyfotil,mezi těma černyma šipkama je kousek,ktery by se měl zatlačit dovnitř ještě...nejspiš teda  jinak asi vim co mi tam pokurvilo kotouč,jak je ta venkovni deska zatlačena moc dovnitř,tak kotouče se už dotyka nějaka packa,ta mi to frezuje http://suzukisv.cz/gallery/main.php?g2_itemId=53817Jo tak to máš stejnej problém jako ewans. No normálně ty aretovací šrouby povol, osku dotáhnni a pak si to zapři třeba nohou a vyhni ju lehce, žádný násilí potřeba nebude. Tím se zbavíš té mezery mezi šipkama. Šrouby dotáhneš a je to...
_________________ Jawa 21 -> Jawa 50 mosquito -> Cagiva mito EV 125 -> Cagiva River F600 -> Suzuki SV 650s K2 -> Suzuki GSX-R 1000 K3 -> Honda CRF 250R K9
|
|
Nahoru |
|
 |
ewans
|
Napsal: sob 04. dub 2009 18:25:21 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
-tomas- píše: tadyk sem to vyfotil,mezi těma černyma šipkama je kousek,ktery by se měl zatlačit dovnitř ještě...nejspiš teda  jinak asi vim co mi tam pokurvilo kotouč,jak je ta venkovni deska zatlačena moc dovnitř,tak kotouče se už dotyka nějaka packa,ta mi to frezuje http://suzukisv.cz/gallery/main.php?g2_itemId=53817No jasny,ja tam teda zadnou mezeru nemam,ale pomohlo me to.jak psal Jimbo.povol osku i aretovaci sroub.rukou vytahni vydlicu smerem od kotouce-nebo si na to vem nejakou kulatinku a dotahni aretovaci sroub a pak jemne osku-tak abys ju nerval zase na kotouc!!!pak by to melo byt ok.Me to pomohlo.A jak pises jak ti packa pod destickou frezovala kotouc tak to mam uplne stejne.Nicmene se mi porad zda ze tam neco letmo dre.Je taky mozny ze se zkurvil kotouc a ted trochu haze jak na neho byla dotahla ta vidla pres trmen 
|
|
Nahoru |
|
 |
jaja83
|
Napsal: ned 19. dub 2009 20:57:38 |
|
 |
záklaďák |
Registrován: čtv 27. lis 2008 13:13:49 Příspěvky: 63 Bydliště: Praha 10
|
Teda nevím přesně, ale teď jsem vyndaval přední kolo, mezeru "mezi šipkama" mám asi 2mm a nikde nic nedře - najeto na tom je už 500 km. Podle mě - ten váleček je tam na to, aby si po dotažení osky vodlice sedly jak potřebujou, samy, ne že je roztáhnu rukou nadoraz, aby zmizla mezera. Už od dob Jawy 350.... dotáhnu pořádně osku, shodím motorku ze stojanu, zmáčknu přední brzdu a přední kolo pořádně "protřepu", proskáču, pak znovu to samé bez zmáčknutí brzdy. Prostě cukám za řídítka, nadhazuju přední kolo a tak. Poté dotáhnu aretovací šrouby. Hotovo, konec....
|
|
Nahoru |
|
 |
ewans
|
Napsal: sob 25. dub 2009 13:41:04 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
jaja83 píše: Teda nevím přesně, ale teď jsem vyndaval přední kolo, mezeru "mezi šipkama" mám asi 2mm a nikde nic nedře - najeto na tom je už 500 km. Podle mě - ten váleček je tam na to, aby si po dotažení osky vodlice sedly jak potřebujou, samy, ne že je roztáhnu rukou nadoraz, aby zmizla mezera. Už od dob Jawy 350.... dotáhnu pořádně osku, shodím motorku ze stojanu, zmáčknu přední brzdu a přední kolo pořádně "protřepu", proskáču, pak znovu to samé bez zmáčknutí brzdy. Prostě cukám za řídítka, nadhazuju přední kolo a tak. Poté dotáhnu aretovací šrouby. Hotovo, konec.... Pokud dotahnes osku,tak uz si to kolo potom nikam nesedne,je to dotazeny.Neska s tim zkusim esce neco udelat-vycistit trmen,porad me to trochu dre o kotouc a sere me to pac nevim cim to je.
|
|
Nahoru |
|
 |
ewans
|
Napsal: sob 25. dub 2009 16:03:23 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Tak beru z5,problem jsem nevyresil.Dnes jsem to opet rozdelal a zjistil jsem ze mi dre o pravy kotouc z vnejsi strany ta mrdka co ohlasuje ze jsou sjety desky(vite co,takovej ten vystupek ze trmenu).Dre mi ta horni,takze mam ryhu uprostred kotouce..Problem je v tom ze mam pravou vidlici o 4mm bliz ke kotouci.Otazka je jak ji dostat na stejnou uroven s levou vidlici.Kdyz ji odtahnu od kotouce a dotahnu aretacni sroubek(z cela vidlice)tak se mi vidlice vrati zpatky.Coz me teda prekvapilo,k cemu ten sroubek potom slouzi???!!!!Nasadil sem tam origo osu a je to stejny,takze oska je udelana dobre.Nahon na tachmetr je tam taky dobre a otoceni toho vymezovaciho valecku jak tu nekdo psal neni u staryho modelu mozne-ma osazeni co zapadne do vybrani na kole.Tak jak mam sakra tu vidlicu odtahnout(levou pritahnout) od kotouce tak abych pak mohl dotahnout osu??!!!pravou vidli mam od kotouce 27 mm a levou 31mm(mereno od cela drzaku trmenu).nevite nekdo jaka je spravna hodnota?
|
|
Nahoru |
|
 |
ewans
|
Napsal: sob 25. dub 2009 16:08:41 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Rosťa píše: Koukni na pravou vidlici dole, zda je čep doražen až do vybrání na vidlici - jinak to jde z úhlu a chytá kotouč o brzdič. Když není, tak povol pojišťovací šroub a vypáč vidlici od kotouče a potom utáhni pojištovák. Kdyz vypacim vidlici od kotouce a utahnu pojistovak tak se mi vidlice vrati!!!Jak je to mozny?Zkusil sem dat pod hlavu pojistovaku podlozku,ale nepomohlo to.
|
|
Nahoru |
|
 |
Krtejkk
|
Napsal: sob 25. dub 2009 18:04:48 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: úte 31. bře 2009 7:12:33 Příspěvky: 42 Bydliště: Modřišice
|
tak to je zajmavý, že se vidlice vrací. napadá mě třeba, že bys ji odtáhnul, něco dal mezi kotouč a vidlici nebo lehce chytil svorkou vydlici k 6hranu osy, aby se nemohla vrátit a pak dotáhnul ten šroubek. Ale taky si řikam, jestli 4 mm nejsou dost, když tu vidlici posuneš, že by pak byly osy kluzáků a pouzder mimo a mohlo by jim to škodit při pružení, ale odborník nejsem, bylo by lepší, kdyby k tomu promluvil moudřejší  . Já sem si vidlici taky dával od kotouče a při dotahování se nikam nehla.
|
|
Nahoru |
|
 |
ewans
|
Napsal: sob 25. dub 2009 18:07:40 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Krtejkk píše: tak to je zajmavý, že se vidlice vrací. napadá mě třeba, že bys ji odtáhnul, něco dal mezi kotouč a vidlici, aby se nemohla vrátit a pak dotáhnul ten šroubek. Ale taky si řikam, jestli 4 mm nejsou dost, když tu vidlici posuneš, že by pak byly osy kluzáků a pouzder mimo a mohlo by jim to škodit při pružení, ale odborník nejsem, bylo by lepší, kdyby k tomu promluvil moudřejší  . Já sem si vidlici taky dával od kotouče a při dotahování se nikam nehla. Problem bude zrejme v pouzdre ve vidlici ve kterym sedi oska-vnitrni prumer pouzdra bude vymackanej a oska se tim padem nestahne v pouzdre po dotahnuti aretovaciho sroubku.Zitra to porovnam u Jimba jak to chodi jemu a bude potreba asi novy futro.Jinak ty 4mm,rozdelis to dvema takze 2mm na stranu a problemu s pruzenim bych se nebal...
|
|
Nahoru |
|
 |
popi
|
Napsal: sob 25. dub 2009 18:58:17 |
|
 |
Moderátor |
 |
Registrován: úte 20. lis 2007 19:46:42 Příspěvky: 3214 Bydliště: Jih Jižní Moravy ,tam kde se chlastá víno:)
|
Krtejkk píše: Kdyby byl ten otvor pro osku vymačkanej, tak já bych to asi řešil nějakou vložkou, třeba slabej plech  jinak sem to myslel, jestli by po posunutí "moc" nedřely kluzáky v pouzdrech a víc by se opotřebovávali, ale snad to teda neni moc.. si děláš prdel ne? co takhle vystružit díru znovu na nejbližší rozměr a stočit novou osku?
_________________ Jawa 50 Pionýr 70' >>> Simson S51 86' >>> MZ 251 ETZ 89' >>> Suzuki GS 500E 98' >>> Suzuki SV 650S 03' >>> Suzuki GSX-R 1000 04' >>> KTM EXC 450 05'
|
|
Nahoru |
|
 |
ewans
|
Napsal: sob 25. dub 2009 19:19:17 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Krtejkk píše: Kdyby byl ten otvor pro osku vymačkanej, tak já bych to asi řešil nějakou vložkou, třeba slabej plech  jinak sem to myslel, jestli by po posunutí "moc" nedřely kluzáky v pouzdrech a víc by se opotřebovávali, ale snad to teda neni moc.. Cpat tam nejakej plech by melo cenu jen kdyby se mi to stalo nekde cestou a nedalo by se s tim jet,kdyz opravit tak poradne sakra ne!!
|
|
Nahoru |
|
 |
Jimbo
|
Napsal: sob 25. dub 2009 20:04:43 |
|
 |
Moderátor |
 |
Registrován: pon 11. úno 2008 16:10:09 Příspěvky: 3868 Bydliště: Újezd u Brna
|
popi píše: Krtejkk píše: Kdyby byl ten otvor pro osku vymačkanej, tak já bych to asi řešil nějakou vložkou, třeba slabej plech  jinak sem to myslel, jestli by po posunutí "moc" nedřely kluzáky v pouzdrech a víc by se opotřebovávali, ale snad to teda neni moc.. si děláš prdel ne? co takhle vystružit díru znovu na nejbližší rozměr a stočit novou osku? Nebo vystružit větší díru a udělat futro a nalisovat ho, tak aby se pak dala použít původní oska...
_________________ Jawa 21 -> Jawa 50 mosquito -> Cagiva mito EV 125 -> Cagiva River F600 -> Suzuki SV 650s K2 -> Suzuki GSX-R 1000 K3 -> Honda CRF 250R K9
|
|
Nahoru |
|
 |
popi
|
Napsal: sob 25. dub 2009 22:02:36 |
|
 |
Moderátor |
 |
Registrován: úte 20. lis 2007 19:46:42 Příspěvky: 3214 Bydliště: Jih Jižní Moravy ,tam kde se chlastá víno:)
|
Jimbo píše: popi píše: Krtejkk píše: Kdyby byl ten otvor pro osku vymačkanej, tak já bych to asi řešil nějakou vložkou, třeba slabej plech  jinak sem to myslel, jestli by po posunutí "moc" nedřely kluzáky v pouzdrech a víc by se opotřebovávali, ale snad to teda neni moc.. si děláš prdel ne? co takhle vystružit díru znovu na nejbližší rozměr a stočit novou osku? Nebo vystružit větší díru a udělat futro a nalisovat ho, tak aby se pak dala použít původní oska... vidlice je prořízlá, futro by muselo být taky... to není dobrá volba pokud to jde vyřešit jinak..
_________________ Jawa 50 Pionýr 70' >>> Simson S51 86' >>> MZ 251 ETZ 89' >>> Suzuki GS 500E 98' >>> Suzuki SV 650S 03' >>> Suzuki GSX-R 1000 04' >>> KTM EXC 450 05'
|
|
Nahoru |
|
 |
ewans
|
Napsal: sob 25. dub 2009 22:44:54 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Borci tam uz futro je.Vidla je rozrizla a v ni futro.V nem je ulozena oska.Vnitrni prumer futra je vysmatlanej,takze se udela novy futro.Musi to byt asi prumer na 2stovky,pac dyz se stahne ta vidla tak se sevre futro a esce to futro musi sevrit tu osku,takze tam musi byt minimalni vule. Takhle vypadaj odreny unasece desek http://suzukisv.cz/gallery/main.php?g2_itemId=54880
|
|
Nahoru |
|
 |