Home SV Forum SV a vse kolem nich Opravy a udrzba SV 650 Svítící kontrolky při startu
Právě je stř 18. čer 2025 2:36:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Svítící kontrolky při startu
Nový příspěvekNapsal: stř 04. dub 2012 11:25:08 
nováček

Dobrý den,
mám možná pro někoho hloupej dotaz, ale jsem mladej a SV jsem předtím ještě neměl .... ;)

Dělá mi to dva stavy:
1. někdy když strčím klíček do mašiny a otočím, rozsvítí se neutrál (to je jasný), rezerva a kontrolka mazání, jak nastartuju tak rezerva i mazání zhasne.
2. někdy když startuju tak se zase rozsvítí jenom neutrál a ty dvě kontrolky ani neprobliknou.

Chtěl bych se zeptat jak to má být správně, co má svítit při otočení klíčem, abych věděl kterej stav má být ten správnej a podle toho to mohl pošéfovat.
Mám SVcko z té první generace 99-02, tak nevím jestli ty novější to potom mají zase nějak jinak ....

Díky

{ SHARE_ON_FACEBOOK } { SHARE_ON_TWITTER }
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Svítící kontrolky při startu
Nový příspěvekNapsal: stř 04. dub 2012 20:31:19 
záklaďák

Bod 1. je správny.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 06. dub 2012 19:22:09 
nováček

Přesně je to tak:
1) po otočení klíčku se rozsvítí červená (mazání) a oranžová (rezerva) - i zelený neutrál, pokud tam je
2) rezerva cca za 3 sekundy zhasne, když je benzínu víc než na rezervě - NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO SE STARTOVÁNÍM
3) neutrál svítí, když tam je neutrál A nesvítí, když tam není neutrál (překvapivě ;) ) - NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO SE STARTOVÁNÍM
4) červené mazání MUSÍ NUTNĚ SOUVISET SE STARTOVÁNÍM - když motor NEBĚŽÍ - MUSÍ svítit. Po nastartování, když motor běží, MUSÍ max. do dvou sekund ZHASNOUT - při běžícím motoru NESMÍ SVÍTIT ! Jakákoliv jiná kombinace znamená potencionální megaprůser a neměl bys v podstatě ani vyjet...!

Pokud jak píšeš, že někdy obě (rezerva a mazání) ani neprobliknou, je to špatně! Hledej příčinu. Jako první bych prošel svorkovnice na drátech zpod nádrže k budíkům - někde bude blbý kontakt, protože buď svítí obě nebo žádná. Nějakým čidlem to nemusí být, protože to by svítila třeba jedna a druhá ne nebo naopak....
Po otočení klíčku se musí obě rozsvítit s tím, že mazání svítí furt až do nastartování! Pokud se mazání nerozsvítí - nefunguje kontrolka - hypoteticky při ztrátě tlaku oleje za jízdy se taky nerozsvízí = konec mazání, zadření, bloknuté zadní kolo, nehoda......

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: sob 07. dub 2012 9:13:16 
nováček

Paráda, díky moc za odpovědi. Přesně to jsem potřeboval vědět.
Už mám pár teorií. Myslím, že čidla to nejspíš nebudou, protože obě ty kontrolky ukazují kdy mají, rezerva svítí když mám málo benzínu a mazání taky když je něco s olejem. Jen prostě neproblikávají při tom otočení klíčem. Zkusím ty kontakty, mrknout na dráty zpod budíku, podívat se na spínačku a očistit ji, nebo tak něco. Uvidím, co se mi podaří najít.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: sob 07. dub 2012 18:47:29 
záklaďák

Oni nemajú blikať!

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: sob 07. dub 2012 20:17:00 
záklaďák

Tak tak, nemají "blikat". Po otočení klíčkem se rozsvítí, po cca 3 sekundách zhasne jen rezerva. Mazání musí svítit vždy a furt (pokud neběží motor). Neutrál svítí furt, pokud tam je, a nesvítí ani "neblikne" ani po otočení klíčkem ani nikdy jindy, když tam není.

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]