Zdravím. Sundával sem včera zadní kolo budu přezouvat, ale stala se mi taková věc, že když sem povoloval šrouby od napínání řetězu tak sem si jednu stranu spočítal o kolik sem otočil ale u druhé domě něco hustila babi a vypadlo mi to. Zadruhé mi na straně u řetězovky chybí ten plíšek podle kterého se to vyrovnává. Tudíž mě nenapadá jak nato podle čeho to zase srovnat. Mate nějaké nápady nebo fígle. Dík předem
Registrován: sob 03. lis 2007 12:18:08 Příspěvky: 2078 Bydliště: Rosice
Stačí obyčejná rovná lať, tu přiložíš k zadnímu kolu (aby se dotýkala ve 2 styčných bodech gumy) a nastavuješ. Vzdálenost od latě u předního kola – musí být ± stejná na obou stranách. Přesnější je to dělat podle ráfku, ale rovnání podle pneu se taky dá použít.
Jinak ten plech plní i roli podložky, takže pod ten šroub / matici (záleží na jaké straně to chybí) určitě dej nějakou podložku.
_________________ Jawa 555 >> Simson S51 >> ČZ 471 >> SV 650 N >> SF 848 http://suzukisv.cz/gallery/main.php?g2_itemId=130 –– Moje gallerka
uplně stačí vzít metr nebo šupleru(rozmněj posuvné měřítko) a změřit osu kola od konce kyvky. plus minus milinetr se trefíš a přesnějc to nedáš ani podle těch plíšku který jak říkáš tam nemáš
Registrován: sob 24. kvě 2008 23:42:46 Příspěvky: 1804 Bydliště: Štěchov
srovnání kola u SV u plíšku podle těch čárek je úplně na hovno, u mý babky to taky nesedělo. Buď to změřit podle těch latí, jak radil Jiřin nebo šuplerou změřit vzdálenost od středu osy do konce kyvky.
_________________ Začalo to 05 jednoskokem -> potom dlouho ČZ 175 -> pak modré SV650S -> a teď eruška
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru