|
Právě je pát 16. kvě 2025 19:00:28
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Zobrazit nepřečtené příspěvky
Autor |
Zpráva |
Tommyk
|
Napsal: ned 24. srp 2008 14:08:04 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: pon 10. bře 2008 18:18:25 Příspěvky: 29 Bydliště: Brighton
|
popiSV píše: Kasym píše: nerad bych se mýlil,ale vyměna rozvodáku je psaná v tabulce údržby a je tuším něco kolem 50 000 km.Jinak se můžeš v pohodě přesvědčit sám v jakým je stavu..stačí vyndat napínák a kouknou kolik zubu je do konce. No tak to jsem ještě neslyšel že by se opiotřebení rozvdáku posuzovalo podle napínáku  .. Taky mi nejde do hlavy jak by jsi odpočítasl zuby do konce dráhy napínáku... mohly by ti tvou teorii klidně zkreslit opotřebované vodící lišty... Podle mě se opotřebení napínáku změří na délce X čepů stanovenou limitní délkou Y... Pokud je délka X > Y je nutná výměna řetízku... Nebo se pletu? Ja myslim ze Kasym v tomhle pravdu ma. Uz jsem to s tim napinakem nekde cetl. Samozrejme ze tady ta moznost premereni x cepu porovnanim s y delkou+urcitou toleranci dle opotrebeni je, ale co je jednodussi, nez sundat na trech sroubech napinak a kouknout se na pocet zoubku. Otazkou je, o kolik zoubku je napinak vysunut v pripade noveho motoru a kolik zoubku znamena nadmerne opotrebeni rozvodaku. A tohle ti nepovim, jelikoz to nevim  Kazdopadne verim, ze by se dalo k tomuhle nekde dopracovat. Kdyby to nekdo vedel, at to treba tady pisne, zajimalo by me to. PS: druhy motor uz je v ramu, ted me ceka kabelaz a trubkaz, uz se nemuzu dockat az to zase nakopnu 
_________________ CZ513 (tovarni MX) -> CZ175 (sportka na 19") -> DR350 -> Yamaha BWS 50ccm -> SV650 SK4
|
|
Nahoru |
|
 |
Kasym
|
Napsal: pon 25. srp 2008 7:57:10 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
popiSV píše: Kasym píše: nerad bych se mýlil,ale vyměna rozvodáku je psaná v tabulce údržby a je tuším něco kolem 50 000 km.Jinak se můžeš v pohodě přesvědčit sám v jakým je stavu..stačí vyndat napínák a kouknou kolik zubu je do konce. No tak to jsem ještě neslyšel že by se opiotřebení rozvdáku posuzovalo podle napínáku  .. Taky mi nejde do hlavy jak by jsi odpočítasl zuby do konce dráhy napínáku... mohly by ti tvou teorii klidně zkreslit opotřebované vodící lišty... Podle mě se opotřebení napínáku změří na délce X čepů stanovenou limitní délkou Y... Pokud je délka X > Y je nutná výměna řetízku... Nebo se pletu? popi samo ,že máš pravdu a je to asi přesnější,ale taky pracnější a hlavně správný,že se držíš servis manuálu. Praxe je taková,že podle napínáku poznáš víc věcí jak podle měření.Vodící lišty to neklamou už jen z toho důvodu ,že v pohodě přežijou celou životnost motoru.Za další pokud si spočítáš omačkaný zuby a víš kolik má motor doopravdy najeto tak se dá zhruba odhadnout kolik ještě na rozvodák najedeš.Další praxe je taková,že rozvodák v pohodě vydrží o polovinu víc jak je psaná výměna od výrobce.Pokud se to někomu nezdá tak se zeptám kdo z vás viděl nebo slyšel o prasklým rozvodovým řetězu???Já jen jednou na autě a to byla výměna přejetá o 150 000km 
_________________ Bandit Pičo :-)
|
|
Nahoru |
|
 |
MIK27
|
Napsal: stř 27. srp 2008 14:24:51 |
|
 |
záklaďák |
|
Tommyk píše: Nestesti, katastrofa, pohroma!!! Jedem takhle z vyjizdky, a 1km pred domovem v nejakych tipuju 170kmh rana a rachot,jako by se roztrhl retez. Zacal jsem brzdit a cekal kdy me to trefi do nohy, protoze se mi zdalo ze to tam nekde lita a kdyz jsem skoro stal, podivam se pod sebe a vsude,fakt vsude olej!  To uz jsem vedel ktera bije a kdyz jsem se otocil, byla za mnou 100 metrova cerna cara  Po naslednem kouknuti zespod na motor na me cucela velka cerna dira do neznama... Prosel jsem se zpet do mist kde zacinal olej a nasel jsem par kousku z bloku, dokonce i 15x15mm z vlozky valce Chlapi nikomu vam to nepreju. Nevim co si ted pocit, zitra se pokusim zkontaktovat Suzuki Paskov, kteri mi pred 14 dny delali serizeni ventilu+podtlaky, coz mi nejak nehraje. Mam na tom osobne najeto za necele 2 roky skoro 30000km a po prvnim servisu tohle... Kdyby jste meli nekdo jakekoliv poznatky, ci zkusenosti, nebojte se a pisnete. Cao 170 se na 650 proste nejezdi  Ba ne, me se jednou dostala na 125 voda do valce a malem sem si rozbil tlamu tak v neco malo 120.. Neni to dobrej pocit a jeste horsi byl, ze sem ji 25km tlacil domu.. Ustal si to, v servise sou šumaři, mačetu do ruky a jdi to reklamovat 
|
|
Nahoru |
|
 |
Kasym
|
Napsal: stř 27. srp 2008 14:40:37 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
MIK27 píše: Tommyk píše: Nestesti, katastrofa, pohroma!!! Jedem takhle z vyjizdky, a 1km pred domovem v nejakych tipuju 170kmh rana a rachot,jako by se roztrhl retez. Zacal jsem brzdit a cekal kdy me to trefi do nohy, protoze se mi zdalo ze to tam nekde lita a kdyz jsem skoro stal, podivam se pod sebe a vsude,fakt vsude olej!  To uz jsem vedel ktera bije a kdyz jsem se otocil, byla za mnou 100 metrova cerna cara  Po naslednem kouknuti zespod na motor na me cucela velka cerna dira do neznama... Prosel jsem se zpet do mist kde zacinal olej a nasel jsem par kousku z bloku, dokonce i 15x15mm z vlozky valce Chlapi nikomu vam to nepreju. Nevim co si ted pocit, zitra se pokusim zkontaktovat Suzuki Paskov, kteri mi pred 14 dny delali serizeni ventilu+podtlaky, coz mi nejak nehraje. Mam na tom osobne najeto za necele 2 roky skoro 30000km a po prvnim servisu tohle... Kdyby jste meli nekdo jakekoliv poznatky, ci zkusenosti, nebojte se a pisnete. Cao 170 se na 650 proste nejezdi  Ba ne, me se jednou dostala na 125 voda do valce a malem sem si rozbil tlamu tak v neco malo 120.. Neni to dobrej pocit a jeste horsi byl, ze sem ji 25km tlacil domu.. Ustal si to, v servise sou šumaři, mačetu do ruky a jdi to reklamovat  tohle je rada nad zlato...četl jsi celý vlákno?
|
|
Nahoru |
|
 |
Tommyk
|
Napsal: stř 27. srp 2008 16:49:32 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
MIK27 píše: Tommyk píše: Nestesti, katastrofa, pohroma!!! Jedem takhle z vyjizdky, a 1km pred domovem v nejakych tipuju 170kmh rana a rachot,jako by se roztrhl retez. Zacal jsem brzdit a cekal kdy me to trefi do nohy, protoze se mi zdalo ze to tam nekde lita a kdyz jsem skoro stal, podivam se pod sebe a vsude,fakt vsude olej!  To uz jsem vedel ktera bije a kdyz jsem se otocil, byla za mnou 100 metrova cerna cara  Po naslednem kouknuti zespod na motor na me cucela velka cerna dira do neznama... Prosel jsem se zpet do mist kde zacinal olej a nasel jsem par kousku z bloku, dokonce i 15x15mm z vlozky valce Chlapi nikomu vam to nepreju. Nevim co si ted pocit, zitra se pokusim zkontaktovat Suzuki Paskov, kteri mi pred 14 dny delali serizeni ventilu+podtlaky, coz mi nejak nehraje. Mam na tom osobne najeto za necele 2 roky skoro 30000km a po prvnim servisu tohle... Kdyby jste meli nekdo jakekoliv poznatky, ci zkusenosti, nebojte se a pisnete. Cao 170 se na 650 proste nejezdi  Ba ne, me se jednou dostala na 125 voda do valce a malem sem si rozbil tlamu tak v neco malo 120.. Neni to dobrej pocit a jeste horsi byl, ze sem ji 25km tlacil domu.. Ustal si to, v servise sou šumaři, mačetu do ruky a jdi to reklamovat  Jojo, hlavne ze se to neseklo a nezablokovalo se zadni kolo, to by byla poradna huba a SV by uz asi nemelo cenu davat dokupy... Jinak dobra zprava je, ze moto je od vcerejska v kupe a jezdi! Dokonce jsem byl v tom servise pro novy olejovy filtr a ani jsem se jim o nehode nezminil. Nebylo proc, jejich vina to nebyla a SVo uz bylo stejne pohromade s novym motorem, to je vse co jsem potreboval. Dokonce mi z toho nic netece, neprosakuje, vypada to ze se mi dilo zdarilo  Takze treba nekde navidenou na cestach v jedne stope caaaooooo 
_________________ CZ513 (tovarni MX) -> CZ175 (sportka na 19") -> DR350 -> Yamaha BWS 50ccm -> SV650 SK4
|
|
Nahoru |
|
 |
stafflik
|
Napsal: stř 27. srp 2008 17:52:07 |
|
 |
záklaďák |
 |
Registrován: úte 06. lis 2007 21:52:56 Příspěvky: 1987 Bydliště: Doloplazy ( u Olomouce )
|
Tak to je supr. Gratulejšn...
_________________ Suzuki SV 650 N rok výroby 2003, barva: modrá metalíza. ;-)
|
|
Nahoru |
|
 |
Kasym
|
Napsal: čtv 28. srp 2008 7:54:19 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
pár věci ze starýho motoru prodáš a něco se ti vrátí...tak hodně štastnejch kilometrů
|
|
Nahoru |
|
 |
Tommyk
|
Napsal: ned 31. srp 2008 16:21:46 |
|
 |
záklaďák |
 |
|
Tyger...8 píše: tak uz vim co stim mam,skurvilo se prej vsechno co se dalo,tak schanim novej motor nevite nekdo kde bych ho sehnal??? To je mi lito chlape, ja to sehnal nahodou pres kamose, ale nekde v tomhle vlakne najdes odkazy na stranky s nahradnimi dily na motorky, tak hledej a volej, neco urco najdes. Kdyz tak pisni co ze se ti vysralo a proc... Hodne stesti, neni to nic prijemneho, sam to vim, jeste je to cerstve, ale jak ses mohl docist, do sedmi dnu jsem zase jezdli, da se to zvladnout, 
|
|
Nahoru |
|
 |
Er4s3r
|
Napsal: úte 30. srp 2011 8:47:59 |
|
 |
záklaďák |
|
Zdarec chlapi Tak jsem na tom taky dost zle. Predevcirem jsme se vraceli z Glossglockneru a moje moto umrela. Pri jizde jsem na dalnici vyposlechl klepani tak jsem pribrzdil na krajnici,kde sem ale stat dlouho nemohl,tak ze sjedu na 500m vzdalenem sjezdu. Kousek od nej "baaac" - zaseklo se zadní kolo a konec. Jsem bezradný,jelikož si myslím,že je to zadrene. Ono mi to totiz spapalo olej,ale kontrolka nejak nezasvitila  . Ovsem,mel jsem ted dost vydaju,tudiz na nejakou opravu za 15k, ci vymenu motoru nemam  . A vrazet tolik penez za motku,ktera me stala 40k mi prijde taky docela k nicemu . Ach jo. Tipl jsem cenu motoru ci opravy spravne,nebo se to pohybuje nekde jinde? Diky
|
|
Nahoru |
|
 |
shark
|
Napsal: úte 30. srp 2011 9:34:47 |
|
 |
Administrátor |
 |
Registrován: stř 17. říj 2007 21:13:12 Příspěvky: 6566 Bydliště: Praha
|
jj tak nejak, cena motoru kolem 10000 i kdyz na babku by snad uz sel sehnat i levneji? kdyz se komplet motorky prodavaj za 30
_________________ (2006) - CBR125R K5 + (2007) - SV650S K4 > (2011) - SV650R K4 > (2012) SV650RR K8 + (CBR600RR K5) > (2021) SV650RR K8 + GSX-R1000 K6 + CBF600S-ABS K6
|
|
Nahoru |
|
 |