Právě je ned 06. črc 2025 15:06:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1005 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 51  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pneumatiky
Nový příspěvekNapsal: pon 24. srp 2009 13:37:57 
záklaďák

Nejt píše:
Moje nervy... samozřejmě, že seš s nima spokojenej... každej je spokojenej s tím co má, dokud toho nevyzkouší víc. Taky jsem si nestěžoval ještě na babce na Metzeler Z4, když jsem měl pak Michelin PR I, tak jsem Z4 proklínal a když jsem se na PR I vysekal na dromu, tak jsem zas proklínal je. A tak to šlo dál a dál a první guma, kterou už nejezdím, protože nevyhovuje potřebám, a přesto můžu říct, že je naprosto bezvadná po všech stránkách, byla BT016. A mezi tím byly ještě D208RR, D220, Michelin Pilot Sport, Pilot Power atd. Takže něco porovnat asi můžu a jo, jezdit se dá na všem, ale jen dokud nedosáhnu limitu gumy, ale pro nezkušeného pilota je dosahování limitů prostě kapku rizikový. Takovej Jiřin je hodně zkušenej, takže si může dovolit jezdit na mrdkách :twisted: , ale to neznamená, že jeho gumy jsou vhodný pro všechny. Takže hlavně vy začínající kupujte takový gumy, kde kombinujete rezervy a jistoty s výdrží, nezaměřujte se jen na výdrž a cenu!! (Tj. např. zmíněná BT016 (zadek v klidu 6-7 tis. km a lepidlo jak hajzl), podle ostatních zkušenějších ještě Qualifiery, PR II, Diablo Rosso apod... to jsou gumy poslední generace, a ne záležitosti vývojově 6 let starý).

:amen:
Parádní shrnutí!
Taky jsem začínal na ME Z4, položil to a letos jsem stále jako začátečník přezul (i dle dřívějších doporučení zde) na PR II - páč na gumách se šetřit nemá!

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 24. srp 2009 18:23:11 
záklaďák

Shorty píše:
dopředu hoď jen diablo, diablo strada je cestovní a jestli ti vydrží nějakých 15t nebo kolem 10t km a naopak budeš mít o hodně lepší jistotu v zatáčkách je přece lepší....
Jinak D208RR je dvousměsovka, takže to že byla placatá je jen jízdním stylem, pokud člověk nejezdí tak nějak sportovně a rovinkaří :grin: Takže potom je pro takový lidi ideál typ gumy Roadsmart, BT021, PR II

ono je možný že to byla D207RR si nejsem jistej ale vim že to byla D...RR :grin: jinak rovinkář je to co opravdu nejsem,to bych neměl sv kerý je stavěný hlavně na zatáčky,nesnášim rovinky a dálnice používám jako tu nejposlednější řešení třeba když jedu za sosnový do prahy bez levý stupačky a řadičky :) jinak myslím si že ty strady mi budou bohatě stačit,jezdím pilu jen vyjmečně a myslim že SS guma by pro mě byla i zbytečný luxus (jinak už jí mam tak to musim nějak obhájit) :) i když až sjedu stradu tak vyzkoušim diablo :good:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 24. srp 2009 20:16:43 
záklaďák

aytoyta píše:
ono je možný že to byla D207RR si nejsem jistej ale vim že to byla D...RR :grin: jinak rovinkář je to co opravdu nejsem,to bych neměl sv kerý je stavěný hlavně na zatáčky

Nemám co dodat :grin:
Jinak Frantovy slova můžu potvrdit, na SV jsem vyměnil 4 gumy a nejlepší co může být v poměru výkon/výdrž je opravdu BT016 :good: Lepší už jsou potom jen supercorsy od pirelli, ale ty zas tolik nevydržej :cry:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 24. srp 2009 21:26:00 
záklaďák

Shorty píše:
aytoyta píše:
ono je možný že to byla D207RR si nejsem jistej ale vim že to byla D...RR :grin: jinak rovinkář je to co opravdu nejsem,to bych neměl sv kerý je stavěný hlavně na zatáčky

Jinak Frantovy slova můžu potvrdit, na SV jsem vyměnil 4 gumy a nejlepší co může být v poměru výkon/výdrž je opravdu BT016 :good: Lepší už jsou potom jen supercorsy od pirelli, ale ty zas tolik nevydržej :cry:

Ale muzes je mit ode me jety z dromu za super cenu...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 24. srp 2009 21:45:01 
záklaďák

ewans píše:
Shorty píše:
aytoyta píše:

co je super cena? mam zajem :D

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 24. srp 2009 23:02:48 
záklaďák

Shorty píše:
Lepší už jsou potom jen supercorsy od pirelli, ale ty zas tolik nevydržej :cry:

Nepleť tu lidem hlavy, mě ty poslední náhodou vydržely 650 kiláků!!

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pon 24. srp 2009 23:35:29 
záklaďák

Nejt píše:
Shorty píše:
Lepší už jsou potom jen supercorsy od pirelli, ale ty zas tolik nevydržej :cry:

Nepleť tu lidem hlavy, mě ty poslední náhodou vydržely 650 kiláků!!

no vidis me racetec K2 5,5mm skoro kochackou vydrzely 1500 km zadek a to jsem s tim nebyl na okruhu :D

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 25. srp 2009 8:15:54 
záklaďák

taky jezdím kochačku.. samosebou ;)

... Ale je fakt, že moje guma měla asi jen 5 mm, takže v tom to asi bude :grin:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 25. srp 2009 20:08:28 
záklaďák

ewans píše:

jééééé, za prvé nemám tvůj rozměr zadní gumy a za druhé nechcu žádný olítaný mrdky :cool: :P :rotfl:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: sob 12. zář 2009 19:08:10 
záklaďák

Mimochodom. Motocykl 9/2009 test supesport pneu, v motockl 10/2009 bude test sportovo turistickych pneu a konecne porovnanie 11/2009.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: sob 12. zář 2009 21:00:13 
záklaďák

Brembo píše:
Mimochodom. Motocykl 9/2009 test supesport pneu, v motockl 10/2009 bude test sportovo turistickych pneu a konecne porovnanie 11/2009.

Super, nemáš náhodou možnost oskenovat a dát sem ten test?

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 13. zář 2009 23:48:04 
záklaďák

testy gum v tisku stojí za hovno a to do posledního... mám jich doma tuny a často se rozcházejí se zkušenostma lidí, co je jezdí... hodnotnější je stoprocentně slovo zkušenějšího člověka a kterej má s čím srovnávat.
Ale jako přehled toho, co je na trhu nový, je to asi dobrý

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: úte 15. zář 2009 8:51:34 
záklaďák

Zatial nemam pc,a cez mobil to nejde. Inak sa tam hodnotila i zivotnost,a boli tam i rozsiahle merania. Tam sa nehodnotilo ktora je naj,ale sa boli rozdelene,ktore su lepsie na okruhu,ceste,za dazda.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 25. zář 2009 23:44:39 
záklaďák

cau,sv prvni velka motorka,zatim mam strach provadet picoviny ale i tak (pri total paprdovskym jezdeni) nemam z tech tovarnich dunlopek vubec dobrej pocit,po 5500 km nejevi znamky opotrebeni (snad krome toho,ze se osoupala ta klouzava sracka :) ),prijde mi ze snad ani nejde je poradne zahrat.nicmene nejsem strelec,a kdovi jestli kdy budu a tak zadam o radu zkusenejsi,jestli ma pro me,jakozto pro zacatecnika na vetsi motce cenu hned kupovat novy lepsi gumy (PR2??,BT016??) nebo tyhle tovarni (totalne tvrdy - napriklad predni kolo podkluzuje pri razantnejsim brzdeni) dojezdit?diky za jakoukoliv odpoved,kdy nebudu pro neznalosti a hloupy postrehy nazyvan kokotem nebo tupohlavem :)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: sob 26. zář 2009 8:42:30 
záklaďák

No tak cenu menit to urcite ma, nikdy nevis kdy bude nejaka nahla situace a ty budes potrebovat grip na prednim kole. Pokud nejses zadnej strelec a budes jezdit jen po silnicich, ne na okruhu, tak bych ti doporucoval bud BT021, Dunlop Roadsmart, Michelin PR2. Ted byl kdesi test sportovne-cestovnich pneu a vyhraly to Roadsmarty tesne pred PR2. Ty BT016 jsou mozna uz pro tebe zbytecny a pokud koukas i na penize, tak by se rychleji ojeli zase, ale mel bys zas vetsi grip. Takze se uz musis rozhodnout sam, kazdopadne D220 spalit, nez s tim svihnes o zem :-)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: sob 26. zář 2009 11:07:32 
Moderátor

pujdeme_domu píše:
cau,sv prvni velka motorka,zatim mam strach provadet picoviny ale i tak (pri total paprdovskym jezdeni) nemam z tech tovarnich dunlopek vubec dobrej pocit,po 5500 km nejevi znamky opotrebeni (snad krome toho,ze se osoupala ta klouzava sracka :) ),prijde mi ze snad ani nejde je poradne zahrat.nicmene nejsem strelec,a kdovi jestli kdy budu a tak zadam o radu zkusenejsi,jestli ma pro me,jakozto pro zacatecnika na vetsi motce cenu hned kupovat novy lepsi gumy (PR2??,BT016??) nebo tyhle tovarni (totalne tvrdy - napriklad predni kolo podkluzuje pri razantnejsim brzdeni) dojezdit?diky za jakoukoliv odpoved,kdy nebudu pro neznalosti a hloupy postrehy nazyvan kokotem nebo tupohlavem :)

ty gumy dej pryč!
už hlavně pro to, že jsi začátečník a to znamená že se snadněji dostaneš do krizovky a je velká šance že zazmatkuješ.

Opravdu ty gumy nestojí za to je dojížďet...
Pár gum jsem už taky vyzkoušel a dokonce i ty D220...

Pokud chceš mít jistotu dej na předek nějakou racing gumu... jako Pirelli Dragon SC nebo Diablo SC, Metzeler Racetec, Bridgestone BT002...
Nejlepší volba je asi pirelli protože se extrémně rychle zahřívá, ale ani jinou výše zmíňenou nic rozhodně nezkazíš!!!
Rozhodně není dobrý předek podceňovat, protože i když nejsi střelec, gumu nebdeš využívat ani na 30% tak sem tam nastane situace kdy opravdu oceníš to, že zarveš předek a guma nepodklouzne, nebude uskakovat a to ani v náklonu... to je podle mě hodně důležitý.

Na zadek už nejsou takový nároky pokud jezdíš v klidu a nazávodíš... tam klidně PR2, BT021 nebo v lepším případě BT016 což je třísměsovka a ojížďí se hezky do kulata...

Pokud budeš chtít na předek tu pirllku, tak jednu doma mám za pár korun...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 27. zář 2009 0:13:21 
záklaďák

Popák - aha, tak proto mu doporučeješ Pirellku! Čuješ byznys, co? :)
Jinak jestli to má do provozu, potřebuje taky hustej dezén na odvoz vody, takže když už race směs, tak jedině Pirelli Dragon Supercorsa (tu mám zas doma já :mrgreen: ), ne Diablo, anebo ještě lepší volba je Michelin Pilot Power - supersportovní směs, takže vydrží dýl, a dezén je hustší než mnohé cestovnější gumy. Mluvím o předku!

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 27. zář 2009 13:52:19 
Moderátor

Nejt píše:
Popák - aha, tak proto mu doporučeješ Pirellku! Čuješ byznys, co? :)
Jinak jestli to má do provozu, potřebuje taky hustej dezén na odvoz vody, takže když už race směs, tak jedině Pirelli Dragon Supercorsa (tu mám zas doma já :mrgreen: ), ne Diablo, anebo ještě lepší volba je Michelin Pilot Power - supersportovní směs, takže vydrží dýl, a dezén je hustší než mnohé cestovnější gumy. Mluvím o předku!

pirellku doporučuju hlavně kvůli enormě rychlýmu zahřátí a pokud jde o můj byznys, tak já mám právě taky Dragon...

jinak nezapomeň že jsme jezdili na dromu za deště i na Diablech a mnohem rychleji než frajeři na pilotPower

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 27. zář 2009 14:11:20 
záklaďák

Popi - jo, bo jsme dva debilové a místy nechápu, že jsme to ustáli :).. ale mít Powery, byl bych nesrovnatelně rychlejší. Ty Diabla jsou na vodě v podstatě stejný jako slicky. Dragon jsem na vodě nezkoušel, ale Kawa si je chválil v Chorvatsku a dezén mají šestkrtá hustší.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 27. zář 2009 21:35:58 
záklaďák

Ja se pripojim a doporucim vyhodit. Ja mel na SV zezacatku odne stary gumy a byly nervozni uz v celkem malym naklonu. Pul roku sem se na motorce jenom trapil nez sem je vymenil. Ted mam diablo strada a sem uplne spokojenej. Uz se mi taky povedlo dostat se s nima na hranu a ocenil bych neco lepivejsiho ale zase na druhou stranu 99% casu jezdim tak ze mi ty gumy uplne stacej a hlavne za 5500,- mam gumy ktery vydrzej 10000 a vic coz rozhodne neni zly. Ale nejsem zastancem nazoru ze potrebujes dopredu zavodni gumu. Hromada lidi jezdi na normalnich gumach aniz by mela problem s tim ze by jim pri brzdeni klouzalo predni kolo. Me se na tech stradach povedlo pri prudkym dobrzdovani postavit na predek a ve vyssich rychlostech te budou zase limitovat brzdy ktery u SV za moc nestojej. Kdyz koupis moderni cestovne sportovni gumu tak pokud nejsi strelec tak ti urcite bude stacit. Pokud chces nahanet ctyrhrnky tak budes asi muset koupit neco lepivejsiho ale pocitej s tim ze na tom nenajedes tolik. Tot muj nazor.

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1005 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 51  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]