Home SV Forum Vše ostatní Racing / Okruhové ježdění Koš Okruhový piloti na SV v roce 2010
Právě je ned 27. črc 2025 7:30:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 186 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Okruhový piloti na SV v roce 2010
Nový příspěvekNapsal: stř 20. led 2010 22:37:58 
Moderátor

Shorty píše:
co se týče té motoškoly, tak to je super nabídka a pod vedením Michala Filly nebo Ondry Ježka by se člověk mohl spoustu naučit :good:

Taky se mně to hafo líbí, i cena je pěkná... budu o tom dost uvažovat

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 21. led 2010 11:54:15 
záklaďák

Nejt píše:
stafflik píše:
kufor píše:
potom je tu dalsia skupinka kolenovrtov, ktora furt picuje, jak je secko drahe a riesia kazdu stokorunu za nahradne diely (nechapem naco maju motorky)

Jo tak takovy kecy mám uplně nérač. Hold všecky koničky só jenom pro pracháče, co? Ty voe by mě mrdlo.... :roll:

já se stavím za Kufora v tomto.... mám teda hovno a ne židoviny teď, ale taky mě mrdá furt to bědování nad penězma. Jasný, že se nikde nerozdávají a jasný, že moto není jen pro pracháče, ale kurva musím to furt dokola poslouchat a číst??? Nemám prachy, nejezdím, mám prachy, tak jezdím! Thats all! Myslím, že Kuforova narážka směřovala spíš na ty, co by furt jezdili a nejradši zadara.

staffliku, kluku zlata
co to kurva riesis za nezmysly?
jaki prachaci?
nejtak to popisal presne
lezu mi krkom ti vecne upicovani typci, co sa stazuju jak je secko drahe a najradsej by boli, keby bol servis zdarma, diely zdarma a este im tu motorku niekto doma vyzdvihol a oni by len z gaucu hodili kluce a o hodinu by sa motorka sama vratila odservisovana
kde kurva sme?!
chcem motorku, kupim si ju, chcem jazdit, staram sa onu a investujem
ak je v tejto jednoduchej rovnici pre mna naka neznama, tak si dopici kupim plastovu oranzovu tatrovku a hram sa na piesku
chapes, kam som tou poznamkou mieril?
ak ta definicia pasuje presne na teba, tak to mi je luto, bo si sa mi javil ako normalny dospely chlap
ak nepasuje, tak pohoda ne? :cool:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 21. led 2010 12:39:43 
záklaďák

uuuf :roll: serte na to chlapi! to nemá vejšku :(

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 21. led 2010 17:08:01 
záklaďák

sorry, bezne to neriesim, ale uz ma to tak nak dozralo, ked to clovek vidi na kazdom kroku :(

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 21. led 2010 17:56:32 
záklaďák

Kufor - ok no... ale rád bych tady zdůraznil že ježdění na okruhu pokud na tom člověk není závislej (např. Nejt :grin: ) neni zas tak drahý! ze začátku nemusíš řešit ani moc stav pneu a utrácet stále za nový sady! nějaká ta volná jízda a benál na kroužení po okruhu taky zas tak moc nestojí... prostě bych řek že pokud někdo jezdí na sv po silnici tak investovaný peníze nebudou moc odlišný pokud se párkrát za sezónu sklouzne na dromu :roll:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 21. led 2010 19:15:19 
záklaďák

Jindra - to asi ne, ale je fakt, že hodnota peněz je hrozně relativní, že... :). A to v závislosti na individuu. Ale jinak je to jak říkáš a taky to nic nemění na tom, že pičování na prachy už mě neba poslouchat :)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 21. led 2010 19:52:54 
záklaďák

Shorty píše:
Přidám sem přehled agentur, který pojedou v Brně+Mostě v roce 2010. Je to převzatý z motorkářů. 1 EUR = 27 CZK
Je to docela pěkně udělaný a přehledný

Ta tabulka je moc dobrá. Možná by si zasloužila i nějakej článek na titulku :)

Jinak jak se tady řeší to okruhový ježdění, dokáže mi někdo vysvětlit, proč a o kolik se upouštěj na okruhu pneu? Má to vůbec cenu?

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 21. led 2010 19:57:58 
záklaďák

podle toho co máš za pneu a jestli je dokážeš jízdou ohřát, resp. jak moc.... ale vždycky je dobrý je upustit od předepsanýho tlaku, kterej je podle mě pěkná pičovina. Jde jen o to, že čím víc to uděláš, tím víc ti bude machna plavat, dokud gumy pořádně neohřeješ a to už záleží na tvojem stylu jízdy, počasí a typu pneu. Když je neupustíš, tlak ti může dost vzrůst a výrazně se zhorší adhese. Na pejčoletu je předepsanej tlak 2,5/2,9 a já jezdím 2,0/1,7 :) (s Pirellkama, s Dunlopama se hustí ještě míň)... takže obecně v Brně určitě platí menší tlak vzadu než vpředu, o kolik, to už je alchymie, ale když nevíš na SV, hoď to třeba na 2,1/2,0 a hotovo

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 21. led 2010 21:14:45 
záklaďák

Kufor, nepasuje, ale mě už zase neba jak pomalu na každym fóru narazim na typka co se zozčiluje nad lidma co nemaji prachy. Já si zas myslim že nárok na konička má každé. A třeba dost študáku má machnu a taky nemaji prachy na rozhazováni. Prostě tebe vytáči ufňukanci co brečijó nad tym že prachy nemaji, mě zas docela sere že nekdo dokáže řict že pak nemaji mět konička. Pokud to bylo miněny tak jak to psal Nejt taks to měl napsat jinak. Tak jak je to napsany tak nevypadá...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 22. led 2010 0:05:12 
záklaďák

Nejt> thx. teď si nejsem jistej jestli tam mám d208 nebo 209. každopádně jako cestovnější gumy asi neni takovej problém je na okruhu ohřát :)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 22. led 2010 0:18:48 
záklaďák

tak 208 už není cestovní 209 už vůbec ne... prostě v Brně to trochu sniž na obou a vzadu ať je míň o trochu než vpředu

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 22. led 2010 8:12:49 
záklaďák

já jezdil na slikách od dunlopu 2,3 předek a 1,8 zadek dle doporučení :) jinak pokud jedu na okruh s cestovní gumou tak jen malinko upustim jak předek tak zadek...

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 22. led 2010 12:02:35 
záklaďák

stafflik píše:
Kufor, nepasuje, ale mě už zase neba jak pomalu na každym fóru narazim na typka co se zozčiluje nad lidma co nemaji prachy. Já si zas myslim že nárok na konička má každé. A třeba dost študáku má machnu a taky nemaji prachy na rozhazováni. Prostě tebe vytáči ufňukanci co brečijó nad tym že prachy nemaji, mě zas docela sere že nekdo dokáže řict že pak nemaji mět konička. Pokud to bylo miněny tak jak to psal Nejt taks to měl napsat jinak. Tak jak je to napsany tak nevypadá...

uha, tak to si zobral nak inac, jak som to povodne myslel
no ale, nepoznas ma osobne, asi som to napisal moc radikalne, textom to proste clovek asi nevyjadri uplne spravne
lenze mne je uplne sumafuk kolko ma kto prachov, bo ma to nezajima
ja som jasne napisal, ze ma uz vytaca vecne picovanie a vrtanie do kolena za kazdu cenu na ukor technickeho stavu motorky a podobne
to sa potom neni, co divit, ze na trhu su same stare vrazdy a krive vehikle :(
ano, je to narocny konicek, kazdy je v tom za seba, tak nech sa s tym zmieri
howgh na tuto temu

ad gumy
na BT-016 som daval 1.9 zadok a 2.2 predok, osvedcilo sa mi ako najstabilnejsie pri blbnuti v Moste a aj na Pannonii
gumy sa pekne ohriali po jednom-dvoch kolach a nebol problem prudke brzdy ani kalup na rovinke
ostatne gumy netusim, ale tipujem, ze to bude podobne (jak pisu vyssie)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 22. led 2010 13:40:57 
záklaďák

s tím tlakováním a ohříváním fakt opatrně, protože neexistuje jednotný doporučení.. už jen pro SV pochopitlně platí úplně jiný hodnoty, protože gumy na SVu neohřeješ zdaleka tak hodně jako na silný machně. Takže není potřeba tolik upouštět. Druhá věc je počasí, při teplým povrchu tlak v gumě poroste víc a rychleji, další věc hrubost povrchu a v neposlední řadě typ pneu, přičemž platí, že čím cestovnější guma, tím níž bude horní hranice ohřevu a pak ještě jednotlivé značky mezi sebou. Pirellky se třeba upouští míň než Dunlop apod. Prostě je potřeba volit kompromis s tím cílem, aby se v gumě nevygeneroval příliš vysoký tlak po ohřevu a motorka neztratila adhezi, ale zas ať jsem schopnej ju zahřát na to optimum, jinak při moc nízkým tlaku zas bude plavat.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 22. led 2010 13:47:33 
záklaďák

nestála by debata o upouštění pneu na drom za solo vlákno?
docela by mě to taky zajímalo. jak již bylo napsáno,je to alchimie.proto mě to zajímá. jakou pneu na jaké moto na jakém dromu upustit,jak se to pak chová.zda pneu byla zahřátá(nahříváky),hraje tady roli váha jezdce.?...atd.
řešit to na silnici je pičovina.
já sám jsem max upustil o 0,2 předek i zadek. moc jsem nepoznal nikdy rozdíl. :scratch:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 22. led 2010 16:28:38 
záklaďák

Jimbo píše:
Shorty píše:
co se týče té motoškoly, tak to je super nabídka a pod vedením Michala Filly nebo Ondry Ježka by se člověk mohl spoustu naučit :good:

Taky se mně to hafo líbí, i cena je pěkná... budu o tom dost uvažovat

Tohle je hodne dobry jak porychlit.Myslim ze za tu cenu to bude dost narvany,vcetne me:-)
Jen je blby ze tahle cena je jen v lednu,takze koupit to ted levne nebo cekat a koupit to draz?Ja bych to mozna i koupil ted,pujde do toho nekdo se mnou?Nebo budete vsici vyckavat na nevim co?
Videli ste ten stojan co tam prodavaj?sikovna vec,ale ty haky....

Naposledy upravil ewans dne pát 22. led 2010 19:09:54, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 22. led 2010 16:44:16 
záklaďák

Kawa - ty bys furt zakládal vlákna :)... ne, jako v poho, ale podle mě i toto je zbytečný, protože to stejně nikdo neví, resp. každý hledá nastavení pro sebe... já na ideální tlak v gumách přišel až v druhé půlce sezóny, přičemž obecný doporučení pro SC je trochu jiný než mám nakonec já, až budu obouvat Dunlopy, můžu začít zas od znova... takže je to stejnak dost individuální a nikdo ti moc neporadí, pokud teda nepřijdeš s tím, že máš ten nebo ten problém a jak ho řešit. Dost to souvisí (mimo jiné s tou škálou nesmyslů, co jsem napsal) i s nastavením podvozku. Já ke konci sezony všechno dost změkčil a i snížil tlak (vzadu) a až pak to tu gumu přestalo tak žrat a konečně mě prdel na Pannonce neujížděla v každý druhý zatáčce. Je to fakt hrozná laborace a stojí to dost zhuntovanejch gum a nadávek. Čím víc člověk zrychluje, tím je to složitější a dražší... ale vždycky je nejlepší začít u sebe, protože i jízdní styl (křečovité držení řídítek např.) má na zadní gumu a adhezi vůbec devastativní účinky.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 22. led 2010 18:43:52 
záklaďák

Nejt píše:
Kawa - ty bys furt zakládal vlákna :)... ne, jako v poho, ale podle mě i toto je zbytečný, protože to stejně nikdo neví, resp. každý hledá nastavení pro sebe... já na ideální tlak v gumách přišel až v druhé půlce sezóny, přičemž obecný doporučení pro SC je trochu jiný než mám nakonec já, až budu obouvat Dunlopy, můžu začít zas od znova... takže je to stejnak dost individuální a nikdo ti moc neporadí, pokud teda nepřijdeš s tím, že máš ten nebo ten problém a jak ho řešit. Dost to souvisí (mimo jiné s tou škálou nesmyslů, co jsem napsal) i s nastavením podvozku. Já ke konci sezony všechno dost změkčil a i snížil tlak (vzadu) a až pak to tu gumu přestalo tak žrat a konečně mě prdel na Pannonce neujížděla v každý druhý zatáčce. Je to fakt hrozná laborace a stojí to dost zhuntovanejch gum a nadávek. Čím víc člověk zrychluje, tím je to složitější a dražší... ale vždycky je nejlepší začít u sebe, protože i jízdní styl (křečovité držení řídítek např.) má na zadní gumu a adhezi vůbec devastativní účinky.

Presne tak,nikdo ti nerekne presnej tlak kterej tam das a bude vse ok,kazdej to ma trochu jinak a kazdej na to musi prijit pri jezdeni,pak ti dava vic veci smysl.Sak na dromu,budem vsici laborovat spolu,esi se tam sejdem :thumbsup:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 22. led 2010 19:24:03 
Moderátor

ewans píše:
Ja bych to mozna i koupil ted,pujde do toho nekdo se mnou?Nebo budete vsici vyckavat na nevim co?

Ja budu vyckavat na veplatu :) ne zkusim si to nejak poresit a kdystak se domluvime ;)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: pát 22. led 2010 20:11:26 
záklaďák

Jimbo píše:
ewans píše:
Ja bych to mozna i koupil ted,pujde do toho nekdo se mnou?Nebo budete vsici vyckavat na nevim co?

Ja budu vyckavat na veplatu :) ne zkusim si to nejak poresit a kdystak se domluvime ;)

Ale je potreba to koupit do konce ledna.......tak dej co nejdriv vedet

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 186 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]