Právě je pon 07. črc 2025 22:19:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Dobijeni
PříspěvekNapsal: pát 25. čer 2010 8:23:13 
záklaďák

Teda 2 000 je docela raketa... Já sem řešil stejnej problém, regulátor sem si koupil z vrakáče za cca 500 a šlape to taky jako hodinky :cool:

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 01. srp 2010 9:28:55 
záklaďák

Taky jsem přemejšlel že koupim nějakej z druhý ruky, ale bál jsem se, že bude třeba chvíli před smrtí a klekne taky. Ten za ty 2 litry je se zárukou a cena myslím dost dobrá (na novej výrobek). Ahoy.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 07. srp 2010 22:56:12 
záklaďák

Ahoj, jsem tu nový a SV čko mám teprve týden, takže zatim se známe spíš jen z garáže kde ladim určité chybyčky. Podělim se o zkušenost s dobíjením. Koupil jsem sv s tim že je špatná baterie, nechal jsem jí dobít, pak přeměřit a bylo mi řečeno že baterie je ok. Byla to super zpráva jelikož jsem potřebopval cpát peníze jinam než do baterky. No měl jsem v duši klid do chvíle kdy mi po dvou dnech nenaskočila a vypadalo to že je konec. Začal jsem se pídit po dobíjení. Dva servisy miřekli že dobíjení nefunguje jak má jelikož mi ve volnoběhu a na světla dobíjela asi jen 12,9. Řekli mi že buď regulátor a nebo alternátor. Byl jsem z toho nasr.nej a nechal jsem to dva dny být. Dal jsem delší projížďku s tim že uvidim co se bude dít. A bylo to v poho. Zjistil jsem že jak zapnu světla a moc to netočim tak se mi baterka vybije. Když jsem před vypnutím motoru třeba po jízdě nechal motor chvíli běžet bez světel tak jsem pak v poho nastartoval. Bylo mi jasný že tonemůže být zas takoej problém. Zkusil jsem tedy wd čkem prostříknout všechny kontakty které jsem na motorce našel.VŠECHNY-sundal jsem plasty a nádrž a kam jsem se dostal tam jsem prostříkl kontakty. Hned potom jsem změřil dle manuálu(kterej jsem tady sehnal)proměřil baterku a vše bylo super. Měřil jsem napětí se světlama i bez a napětí bylo jako z manuálu. Od té doby fakt super a s baterkou nemám sebemenší problém. Doporučuji tenhle počin obzvláště u strojů, které jsou dovezené od moře-zejména Itálie. Mořskej vzduch, všudy přítomná sůl dělají své a kontakty oxidují mnohem rychleji. Bye Luky

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 08. srp 2010 22:23:06 
záklaďák

Jaký napětí ti to dává na svorkách baterky se světlama?? Měl jsem podobnej problém, ale takhle jednoduše se mi ho vyřešit nepodařílo.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 09. srp 2010 12:22:57 
záklaďák

No záleží v kolika otáčkách. Měřil jsem to na volnoběh pak na2 500 a 5 000 otáček. Před prostříkáním kontaktů, mi to na volnoběh se světlama dávalo 12,8. A po prostříkání to bylo přez 13, nevim už kolik přesně. Tady na fóru je návod ve slovenštině http://motoride.sk/?ID=418 a přesně podle něj jsem to dělal. Jak ale říkám mám motorku přivezenou od moře a míra zoxidování byla značná. Byla vidět na každém šroubu, vydlích atd atd. Jinak jsem začal tim, že baterka mi při vypnutém motoru dávala přez dvanáct (myslim že 12,8). To je důležité, jinak je měření na prd. Musí být nabitá.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 09. srp 2010 19:22:19 
záklaďák

Že mi nedobíjí moto jsem zjistil asi cca po 3 tis. km. Prostě mě to jednou nechalo na banzínce. Ale to samé jak píšeš. Když jsem jezdil na parkovačky nebo to víc honil, tak to jakš-takš dobíjelo nebo spíš to bylo schopné tak tak pokrýt odběr. Když jsem moto nastartoal, tak jezdila v pohodě. Problém byl ve statoru, spálená cívka vinutí. Bez světel to dávalo cca 13,5 V, ale se světlama to šlo asi na 13 V a to je fakt málo. Musel jsem nechat převinou stator a ted to dává přes 14 V což je OK. Myslím si, že je to jen otázka času, než tě to někde nechá. Měřil jsi odpor mezi fázema alternátoru a kostrou??

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 10. srp 2010 21:56:06 
záklaďák

při 2500ot. se světlama mi to dává 14,2. A v pěti tisících se světlama 14,7. Myslim že je vše cajk. Snad to bude ok. A hlavně jezdím už od té doby a vše v poho. Se světlama i když to netočim, a zatim mě nikde nenechala. Uvidíme. Jinak ten regulátor se hřeje docela dost, z toho mam trochu strach, nevim jestli je to ok. A ještě jedna věc, baterka už bude asi špatná jelikož se světlama skoro nenastartuju. Bez světel ale vždy, takže klep klep, at je vse ok.

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]