Právě je stř 18. čer 2025 10:56:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nejde do otáček
Nový příspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 14:07:04 
nováček

Zdar členi, po delší době jsem si koupil motorku - měl jsem pauzu cca 6let (po jedné velmi smutné události před šesti lety jsem hned moto prodal a zařekl se, že už nikdy na moto nevlezu). Dá se tedy říci že jsem opět začátečník. To jen pro info abych se trochu představil :hello:

A nyní můj trabl .... v zimě jsem koupil SV650N rv.99. Na ty léta vypadá pěkně a zachovale. Včera se u nás udělalo celkem pěkně, tak jsem ji chtěl kousek zkusit. Chytá na ťuknutí a po zahřátí drží i pěkně volnoběh. Bohužel ale když vezmu za plyn, tak zdechne. Když pomalinku přidávám plyn tak ji jsem schopen za občasné rány do výfuku dostat až na 5tis.otáček. Dál ale už nejde a když plyn otevřu úplně tak zdechne.

Je mi jasné, že jsou to na 99% karburátory. Buď je to někde přicpané, nebo nevím. Dal bych to do servisu na seřízení jenže problém je, že mám servis cca 25km do baráku jenže na mašině tam nedojedu. A jak na potvoru jsem nedávno vyměnil auto a na novém zatím nemám tažné a ani nemám tak dlouhý vlek. :scratch: To je situace. Nedají se něják vošéfovat ty karburátory doma? Stačí mi moto zprovoznit tak abych dojel do servisu. Třeba nějáké základní nastavení? Možná bych dokázal pujčit i budíky, ale nikdy jsem to nedělal :?

Jějáká rada abych byl na jaro připraven? : wheel :

{ SHARE_ON_FACEBOOK } { SHARE_ON_TWITTER }
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nejde do otáček
Nový příspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 15:53:01 
záklaďák

V karbecech se nevyznám, ale mám jinou radu .... Vrátit prodejci moto co nejezdí a koupit si takové co bude v pořádku a jezdit ;)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 16:12:51 
nováček

Blahic: Díky za velmi chytrou radu :thumbsup:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 19:07:57 
záklaďák

Třeba budou moje rady k ničemu, již je to nějaký pátek, co jsem měl karbce...
jako 1. bych se mrkl, zda nezůstává viset sytič......
karbce bych vyčistil - po zimě se tam může usadit bordel.
vypustil bych starej beneli z nádrže, dal novej.
mrkl bych se na svíce,faje, vzducháč.
tím rozhodně nic neposereš.....výměnu svíc oleje, vzducháče - to by měly být 1. úkony po koupení ojetiny....
pokud to k ničemu nebude, budeš mít aspoň klid, že to není nějaké prkotina......
do samotného štělování karbců bych se já asi nepouště, na to jsem moc lama - dojebal bych to, jak se znám a ještě by mně na 100% zbylo nějaké "kurvítko"... :mrgreen:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: ned 26. úno 2012 21:24:13 
nováček

Kawa díky! No sytič se vrací v poho, tím to asi nebude. Moto jsem bral od kamaráda, který ji loni přivezl od prvního majitele přímo z Itálie. Samozřejmě bez problému jezdila. Jen říkal, že by to chtělo seřídit karburátory.

U piva se mi přiznal, že loni na podzim mu došel benzín a od té doby na motu vlastně nejel. Jen koupil dva litry když mi ji dával aby ji natočil. Takže mám takové podezření, že bordel ze spodku nádrže zasral karburátory. Ikdyž tam jistě jsou nějáké filtry či sítka. Ale myslím, že tam mohlo něco vlítnout.

No jestli najdu trochu času tak mrknu na ten vzducháč svíčky a případně bych zkusil vyhodit a pročistit karburátory. A nebo možná raději popřemýšlím, jak moto přiblížit do nějákého servisu :mrgreen:

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]