naprostý souhlas se Zdeňkem, bez nepromoků (vlastní zkušenost) a hader na bajk bych nejel. Věř tomu že když se zatáhne a řekneš si že si dáš pláštěnku za chvílu , tak budeš mokrý než zastavíš.
Teď vzpomínám často na Orlí hnízdo a kupování ponožek v prodejně obuvi v Berchstegadenu. Něco šíleného je mokro v botech. Říkám prodavačce že chcu ještě 5 igelitek k té jedné do které mi zabalila 3 páry ponožek
. Nechápavě na mě čuměla. Tak jí říkám že mám mokro v botách že nohy budou v suchu...
Ty změny počasí jsou naprosto nečekané a rychlé. Vjedeš do tunelu přímo v Zell am See svítí sluníčko, vyjedeš o 5km dál a liják jak sviňa. Jedeš od Fuschu, je zataženo, škaredě, vidíš kolem sebe (v červenci) sníh, vyjedeš na Edelweisspitze, máš-li štěstí na počasí krasný výhled, projedeš tunel na sedlo Hochtor - poslední sníh, překlopíš se dolů na druhou stranu hor a jedeš na Franz-Joseph Höhe a všude sluníčko a tekoucí voda , zelená tráva, vodopády až do Heiligenblutu.
Doporučuju pokud nebude slunečno a budeš chtít vyjet nahoru několikrát podle počasí koupit 30 denní vstupenku. Jinak tuším že další výjezd v roce je za 9€ , jinak je cena 22€.Zajímavý je i Tour - ticket
http://www.grossglockner.at/de/hochalpenstrasse/A vezmi si jídlo nebo jeď tak abys nakoupil v supermarketech, já si neuvědomil že když pojedu v sobotu ráno z Česka, že není otevřeno jako v Česku do večera. Jídlo jsem nevezl, nebylo kam ho dát. A jediné dostupné jsou pumpy, ale ceny naprosto šílené. V sobotu tuším zavírají supráče v 14 hod a neděle je zavřeno.
Tolik moje první zkušenost z Alpama a Grossglocknerem. Teď se tomu směju a připravený už jezdím pravidelně, raději tam než kolem komína po rozbitých českých cestách. Těším se na léto až vyrazím opět. Rakousko, Itálie, Švýcarsko.....