Home SV Forum Vše ostatní volny pokec v všem možném Hledam tento typ svetla SV650S 99/02
Právě je sob 10. kvě 2025 18:00:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
Nový příspěvekNapsal: čtv 08. led 2009 16:26:55 
záklaďák

tak tak, u starýho modelu jsou všude H1 - jednovláknový. Já jezdím skoro pořád s dálkovýma a svítí mi přitom dálkový i tlumený a zatím mi to jede a nikdy nebyl žádnej zádrhel, takže generátor to ještě utáhne ;)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 08. led 2009 18:53:53 
Moderátor

Shorty píše:
tak tak, u starýho modelu jsou všude H1 - jednovláknový. Já jezdím skoro pořád s dálkovýma a svítí mi přitom dálkový i tlumený a zatím mi to jede a nikdy nebyl žádnej zádrhel, takže generátor to ještě utáhne ;)

Mno ale to je něco jinýho :) páč svítí jedna parabola (jedna H1) nebo druhá parabola (jedna H1) čili 60W nebo 60W, ale kdyby svítilo 2x 60W tak už to je rozdíl... ale jako klidně to zkuste, teoreticky se vám jen vykurví baterka...

Aha tak už vím proč sem měl furt za to že je tam H4, páč ten manuál je na Nka :lol: tak to sorry :D

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 08. led 2009 19:00:10 
záklaďák

Co se týká odběru neměl by to být problém, pokud se nejezdí jen krátké couračky... alternátor je vždy lehce předimenzován pro případné domontáže spotřebičů (vyhřívané hefty mívají i 2x50W). 4x výstražný blinkr to je 84W. A právě pro případy, kdy člověk nejezdí dlouhý trasy. Nedostatku energie bych se tedy nebál..

Pokud jsou u starého modelu obe patice na H1 tak s tím skrátka nic udělat nejde. Jedině se vzdát dálkového ve prospěch dalšího klopeného. A tvar paraboly samozřejmě taky hraje roli... pokud je stavěná na dálkové... nastavení a výsledný efekt je otázkou... bud stale svitici klopene i dalkove.. a nebo laborování s polohou žárovky nebo sklonem svetla a ztráta přepínání mezi klopené/dálkové .. proste jedno vlakno a ne 2 vlakna jako u H4.
Řešením by bylo, zbastlit nějak ty zadky světel a dát tam H4 aby byly zachována dálková světla. Ale stále nám tu zůstane problém s tím kam vlastně budou odrážet světlo.
(muselo by se pohrát s ohniskovou vzdáleností vlákna - a to si v reálu nedokážu představit jak to udělat)

Osobně vidím jen pár řešení .. xenony (problém s STK a rýpavými policajty) Kvalitnější žárovka (nic moc výsledek) výměna předního světla za jiné ideálně homologované... celkem čisté řešení a muze zlepsit vzhled:) u S verze je to problém... díky kapotáži.

S verze babky ? tam řešení v podstatě nevidím..
Teda né legální a dostatečně účinné. ( tady bych doporučoval se s tím smířit - jak to svítí :(

Není problém přestavet tu elektriku na 2 žárovky H4 s přepínáním klopená/dálková obě svítící..na to bych náký schema vymyslel, pokud by se tím chtěl někdo zabívat... Ale fakt to bude víc starostí než radosti. (obě vlákna klopená + dálková x 2 je nesmysl to by ty žárovky odcházely obden.. A z parabol by vznikl kousek zkrouceného plastu.

Jinak xenon světlo bere 35W při větší svítivosti než žárovka, takže xenony dokonce uleví baterce a v případě 2 ks xenonů to má o 15W větší spotřebu než jedna žárovka (není co řešit) - taky bych je chtěl... u noveho S by to byla uspora 40/50W a jeste lepsi svetlo... se svitem noveho S nemam problem mam tam philipsky + 80% coz je samo divné 80%+ od ceho ? co je standard ? :))) Ale o neco lip svitej a staci mi to. Xenon tam kvuli policajtum nedam :(

To je uprav :))) jeste me napadlo jestli fakt sviti jen jedno nebo druhe... tak upravit to tak.. aby svitilo klopene vzdy a pripinalo se dalkove... tedy s dalkovejma sviti obe ... to neni problem a alternator to da v phode :)

No a čistě teoreticky by to šlo udělat tak... že by se do světla kde je klopené implantovala H4 a výsledek by byl.. na klopené jedno světlo a na dálkové obě v režimu dálkového tedy ok pro STK :) ale byla by to strasna piplacka... :))))
Ale slo by to.. jen je otázkou jak by svítila ta klopená parabola ... na dálkové vlákno... které je víc vzadu a tím se zůží kužel světla svítilo by to dál a otrochu líp... dálkové nemá krycí misku.. ale o kolik těžko říct..

Naposledy upravil petr dne čtv 08. led 2009 21:52:36, celkově upraveno 14

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 08. led 2009 19:02:59 
záklaďák

Jimbo, jak psal Shorty, když rozsvítím dálkové, tak svítí obě paraboly, tudíž 2x 55W a utáhne to bez problémů.....

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 08. led 2009 19:09:32 
Moderátor

MartinSV01 píše:
Jimbo, jak psal Shorty, když rozsvítím dálkové, tak svítí obě paraboly, tudíž 2x 55W a utáhne to bez problémů.....

No to sme se už jednou dohadovali se shortym, ale mně fakt svítí buď jedno nebo druhý :)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 08. led 2009 19:10:50 
záklaďák

u tech žárovek se to tu už jednou řešilo...
viewtopic.php?f=23&t=1048

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 08. led 2009 19:44:22 
záklaďák

Jimbo mě svítí obě dvě zaráz, máš asi nějakó mrdku :grin:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 08. led 2009 19:50:33 
záklaďák

je to tak sou tam v obou svetlech H1 a kdyz se zapne dalkovy tak potkavaci sviti dal takze svitej obe

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 08. led 2009 19:59:20 
záklaďák

Jimbo píše:
MartinSV01 píše:

No to sme se už jednou dohadovali se shortym, ale mně fakt svítí buď jedno nebo druhý :)

Že by někdo něco udělal špatně, když to opravoval po bouračce ;)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 08. led 2009 22:34:20 
záklaďák

Stare esvo sviti tlumene (jedno) nebo tlumene + dalkove (obe). Dalkove samo ne.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 08. led 2009 22:45:20 
Moderátor

MartinSV01 píše:
Jimbo píše:
MartinSV01 píše:

Že by někdo něco udělal špatně, když to opravoval po bouračce ;)

Tak to já vím že byla bouraná, to jsi mně nenapsal žádnou novinu...
Je to možný že to někdo přede mnou blbě zapojil...já sem to nikdy neřešil, páč co mám SV sem jel po tmě asi dohromady tak 3x, vyhýbám se tomu jak to jde...

Tak to jo, to se omlouvám za mystifikace, vycházel sem ze svojí motky...

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]