Home SV Forum SV a vse kolem nich Bazzar Náhradní díly Nabídka jiz prodano kniha - Dokonalá jízda na motocyklu (150 kč)
Právě je čtv 22. kvě 2025 11:15:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
Nový příspěvekNapsal: čtv 05. úno 2009 18:37:20 
záklaďák

Zdravíčko.
Já nešťastník! Kdysi jsem si koupil tuto knihu vydanou německým Motorradem v roce 2003. V roce 2008 vyšlo druhé vydání, které jsem si teď nadšeně koupil v domnění, že jde o druhý díl. Kniha je ale nachlup stejná! Jen pár obrázků je jiných. Takže je mi k hovnu a prodávám ji, chcu za ni 150 kč. Zbavuju se ale toho prvního vydání, důvod je zcela malicherný, a to ten, že v tom novém vydání je jako ilustrační foto občas můj Pyčolet a to se mi prostě tuze líbí :).

Kdo knihu nezná, ve stručnosti malý představení:

- technické pojednání o podvozku (geometrie, rám, zavěšení kol, odpružení, tlumení, brzdy, kola, pneu)
- trenink jízdy - praktický úvod (manipulace, zahřátí, pomalá jízda, rychlá jízda, zatáčky a náklony, brzdy, nouzové manévry)
- vysoká škola jízdy na motocyklu (trenink brzdění, o strachu, sebeodhad, ideální dráha, mentální trenink, Kammschova kružnice, zdokonalovací trenink)
- v praktickém životě (péče o machnu, přilba, oblečení, cestování, terén, okruh, příslušenství, rady ke koupi ojetiny)
- první pomoc při úrazech

Má to něco přes 200 stran a tematický rozsah vypovídá o tom, že tam jednotlivé body nějak extrémně do hloubky popsaný nejsou. Nicméně kniha je fakt supr a zcela ji doporučuju každému, zkušeňákovi i začátečníkům (těm obzvlášť). Dočtete se spoustu věcí, který už asi víte nebo se kterými nemusíte souhlasit, ale tak je to s každým naučným textem. Nicméně i tak můžu za sebe říct, je kniha v drtivé většině přínosem a poskytuje zcela nový náhled na ježdění, upřesňuje některé dohady ohledně technických záležitostí, samotná kapitola Vysoká škola jízdy na motocyklu je úplný psycho. Stejně ale tak i kapitola Trenink jízdy, která je jen jakýmsi úvodem, představuje pro většinu z nás odhalení naprosto nových zákonitostí nebo i těch známých, se kterými sice tak nějak počítáme a v praxi je asi víme a spekulujem o nich, ale je dobrý to mít teoreticky a racionálně podložený odborníkama.

Knihu mám přečtenou asi dvakrát a neustále se k ní v mnoha směrech vracím, od Motorradu mám ještě další dvě publikace a jsou to fakt profíci, mimo jiné vedou všechny motoškoly v Německu. Samozřejmě si ji můžete koupit sami a novou, ale kdyby někdo chtěl, mám ji prostě o kilo levněji. Jo, kniha je samozřejmě v češtině!!!

{ SHARE_ON_FACEBOOK } { SHARE_ON_TWITTER }
Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 05. úno 2009 18:53:13 
záklaďák

prodáno (16 minut, kéž by se takhle prodávaly i motorky)

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 05. úno 2009 19:40:51 
záklaďák

Pls kde se dá koupit nová?? :?:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 05. úno 2009 20:05:57 
záklaďák

Všadě!!! Seznam.cz a davaj....

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 05. úno 2009 21:30:27 
záklaďák

Nevíš, kde by to šlo koupit v Brně? Měl bych o to zájem, škoda že už je prodaná :cry:

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 05. úno 2009 22:16:13 
záklaďák

To druhý vydání je snad všude... prostě velký knihkupectví jako Librex a tak, tam by to mělo být stopro. Přes net se dá sehnat i za 250 kč (ale zas pičovský poštovný), v těch kamenných prodejnách obvykle do třech stovek. Žádný strachy, kdo to opravdu chce, koupí bez problémů.

Odpovědět s citací  
Nový příspěvekNapsal: čtv 05. úno 2009 22:21:14 
záklaďák

Neith píše:
To druhý vydání je snad všude... prostě velký knihkupectví jako Librex a tak, tam by to mělo být stopro. Přes net se dá sehnat i za 250 kč (ale zas pičovský poštovný), v těch kamenných prodejnách obvykle do třech stovek. Žádný strachy, kdo to opravdu chce, koupí bez problémů.

Ok díky za radu ;) Hned jak bude čas, tak pro to fouknu, páč se mi to jeví jako zajímavý čtení a hodně užitečný

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]