blevil píše:
tak jsem se k tomu dostal až dnes, koupil jsem ložiska SKF cena 170,-/ks, teď by mě ještě zajímal nějakej postup jak dostat starý ložiska z ráfku abych se dostal k té vymezovací trubce mezi??? Dík
Pokud nemáš vytahovák tak jsou 2 varianty. Zkus jestli tu tyčku odlačíš od ložiska (posuneš si ho, aby ses dostal na hranu ložiska). Pokud se ti povede, tak máš vyhráno a ložisko jednoduše přes nějakou kulatinu vyrubej ven.
Pokud ne, tak je takový zajímavý ale funkční postup. Jedno z ložisek kompletně rozeber, tzn. rozbij klec (navrtat, vytahat kleštěma – fantazii se meze nekladou), abys dostal vnější kroužek, vnitřní a kuličky. Pak máš jednoduše tyčku venku, vytáhneš ji ven. Ložisko, které si nerozebral vymlať ven (z vnitřní strany). No a to, co si rozebral sestav zpět, tzn. zase naskládáš kuličky do dráhy a pomocí nějaké špice je rovnoměrně rozprostři po obvodu. Takto sestavené ložisko opět vymlať ven a máš to komplet vyprané. Pak předpokládám, že stejně dáš nová ložiska i do toho kola, co půjde na opravu.