Čus lidi. Neni toť nekdo kdo by poradil s připojovánim WiFi sítí? Mám router pichnuté v mistě ze kteryho neni možny dostat signál do celiho bytu. Připojil sem po drátě druhé router, rozchodil síť a teď to co mě sere: Když vemu noťas a jdu do obiváku, kde mám novou síť, tak ten parchant se mermomocí drží za každou cenu té puvodni sitě. Potřeboval bych nějak nastavit, ať se chytá automaticky té silnější. Dá se to nejak? Mám noťas s Win10. Dík
_________________ Suzuki SV 650 N rok výroby 2003, barva: modrá metalíza. ;-)
Registrován: ned 13. bře 2011 0:14:59 Příspěvky: 476 Bydliště: Praha
Teda, nejsem síťař, ale ze zkušenosti vím, že se mi to nikdy na jinou síť nepřipojilo, dokud na jsem na nějaký visel... Možná Shark by moh' poradit, jak na to.
Zkus si nastavit tu wifinu tak, aby jsi mel jeden router jako access point (pristupovy bod) a ten druhy jako repeater (opakovac). Teda pokud to ty routery umi. Pak by ti to melo fungovat jako zesilovac a rozsirit signal dal od toho pristupoveho bodu. Takze ve vysledku by byla jedna wifi sit jen s vetsim dosahem. Popripade nevim jake to ma antenky jestli 3db tak zkusit nahradit 5ti db pokud to jde.
Ta puvodni je 5ti decibelová, ta nová je klasická malá tří deci. Zkusim tu starou vyměnit za slabší. Třeba zmizí ten zbytek signálu z obiváku a připojí se to samo na novou síť.....
_________________ Suzuki SV 650 N rok výroby 2003, barva: modrá metalíza. ;-)
Registrován: stř 17. říj 2007 21:13:12 Příspěvky: 6566 Bydliště: Praha
ale prdlajs vykon
wifi musis mit nastaveny se stejnym nazvem a heslem, pak se zarizeni automaticky prepoji na silnejsi signal, samozrejme pokud funguje spravne pokud mas ruzne nazvy tak se samozrejme drzi vzdy toho nazvu ke kterymu ho pripojis prvne az po zdrate signalu se pripoji na jiny
druha vec je aby byl jeden router hlavni a druhej vedlejsi, tj nemel zaply DHCP server, a byl pripojen lan portem do lan portu hlavniho routeru, tj byl pouze v bridge pak nebude pridelovat ip adresy a prepojeni probehne rychleji
kdyz si nebudes vedet rady s nastavenim tak mi zavolej muzem se na to mrknout pres teamviewer nebo jen po telefonu wifiny delam celej zivot takze no problem
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru